Az ÁSZ már korábban is jelezte a problémákat a színművészetinek

A számvevőszék több mint tizenhat hónappal ezelőtt jelezte a színművészeti egyetemnek, hogy nem szabályszerű a gazdálkodása.

Forrás: MTI2020. 09. 09. 15:03
null
Fotó: Koncz Marton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék több mint tizenhat hónappal ezelőtt, 2019. május 2-án közölte: „Mivel az egyetem gazdálkodása évek óta nem felel meg a törvényi előírásoknak, ezért a közpénzek szabályszerű felhasználása és a közvagyon védelme érdekében indokolt megfontolni az SZFE közfeladatainak más szervezeti keretek között történő ellátását.”

Az ÁSZ tényeken alapuló megállapításait bizonyító jelentések:

2015 – ös jelentés ITT olvasható el.

2018 – as jelentés ITT olvasható el.

2019 – es jelentés ITT olvasható el.

Az ÁSZ célja a közpénzek és a közvagyon védelme, a közpénzügyek fejlesztése. Helyes, hogy az SZFE távozó vezetése megkezdte az átadás előkészítését. Az új vezetés feladata, hogy gondoskodjon az átvétel megvalósításáról.

Az SZFE legutóbbi, 2019-ben lezárt ellenőrzése során a jelentéstervezetet – ahogy minden esetben – az ÁSZ észrevételezésre megküldte az SZFE vezetőinek. Az SZFE rektora és kancellárja a jelentéstervezet megállapításaira nem tettek észrevételt, nem vitatták az ÁSZ bizonyítékokon és tényeken alapuló megállapításait.

Mindezek ismeretében érthetetlen az SZFE távozó vezetőinek mai közleményében olvasható felelősséghárítás és magyarázkodás – olvasható az ÁSZ közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.