Bizonyítékok támasztják alá, hogy Bíró László nem fizetett

A lapunk birtokába került iratok azt bizonyítják: Bíró László nem fizette rendesen az alkalmazottait.

Magyar Nemzet
2020. 09. 08. 19:56
null
Fotó: Beli Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet birtokába került hivatalos iratok azt bizonyítják: a Bíró László érdekeltségébe tartozó Hegyalja-Mix valóban tetemes munkabértartozást halmozott fel. Mint ismert, Bíró Lászlónak, a baloldali összefogás tiszaújvárosi jelöltjének a tulajdonában volt egy csernelyi varroda 2014 és 2016 között, és több egykori dolgozó a mai napig hiába várja a munkája ellentételezését. A Hír TV által megszólaltatott tanúk szerint, amikor a dolgozók elmaradt munkabérüket követelték, akkor Bíró „lelövéssel” fenyegette meg őket. Az elmaradt bérek rendezése azért húzódik a mai napig, mert Bíró egy olyan vállalkozónak adta át a varroda irányítását, akinek kilenc kényszertörlés alatt lévő cége van, vagyis az „üzletember” egy egyszemélyes cégtemető.

A következő napokban a Magyar Nemzet beszámol azokról a dokumentumokról, amelyek lapunk birtokába jutottak az üggyel kapcsolatban. Az egyik ilyen dokumentum arról tanúskodik, hogy a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet kényszertörlése közben a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bérgarancia biztos kijelöléséről döntött. Emellett több hivatalos dokumentum is rögzíti az elmaradt béreket.

Megtesszük a jogi lépéseket a Hír TV műsorában elhangzottak miatt – írta Bíró László a Facebook-oldalán szeptember ötödikén, miután napvilágot látott a történet. A Jobbik politikusa mindent tagadott. A közösségimédia-oldalán közölte: soha senkit nem fenyegetett fegyverrel, nem tartotta vissza a bérét, „sőt mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését”. A tanúk és a dokumentumok azonban más megvilágításba helyezik a történetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.