időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Járműmérnöki mesterképzést indít a BME és az Aeroplex Kft.

Forrás: MTI
2020.09.14. 20:23

Duális képzési együttműködést kötött hétfőn a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Aeroplex Kft., a felek a járműmérnöki mesterképzésen belül meghirdetett angol nyelvű légi jármű karbantartó és javító specializációt közösen dolgozták ki, a programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is támogatja – közölte a Műegyetem hétfőn az MTI-vel.

Magyar Ferenc miniszteri főtanácsadó az együttműködés hivatalos bejelentésekor a közlemény szerint beszélt az ipari vállalatok és a BME együttműködésének fontosságáról, valamint kiemelte, hogy ma és a következő évtizedekben jelentkező kihívásokra és igényekre kizárólag akkor tudnak az ipari vállalatok és a Magyar Honvédség hatékonyan reagálni, ha megfelelő képzettségű szakemberek állnak rendelkezésükre.

Ezért a képzés kialakításának már korai szakaszában a Honvédelmi Minisztérium is partnerként csatlakozott a felekhez – közölte a BME, ismertetve, hogy a képzés beindítását követően a repülés vonzó hatása, a korszerű technológiákkal való megismerkedés, a munkalehetőség, valamint a megszerezhető szakmai képességeket követő magas hozzáadott értékű tevékenység miatt nagy hazai és külföldi hallgatói érdeklődés várható.

Az ipari, a minisztériumi és az egyetemi partneri kapcsolat eredményeként pedig kölcsönösen előnyös technológiai, informatikai és humán erőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos tudástranszfer alakul ki, amely előmozdítja a karbantartási és javítás módszerek kutatását és fejlesztését is ipari támogatással és akadémiai részvétellel.

Az új technológiák és módszertanok bevezetése tovább növeli a résztvevő partnerek piaci részesedését és árbevételét. Mindezek globális hatásaként Magyarország ipari termelésének és gazdaságának növekedése is várható – fűzték hozzá.

Az Aeroplex Kft. önálló társaságként 1992-ben jött létre Budapesten, állami tulajdonú gazdasági társaságként működik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.