Kovács Péter: A Momentum mindenhol ugyanúgy hazudik

Pikó András józsefvárosi polgármester megint a kerület kárára hibázott, majd ismét a kormányra mutogatott. A baloldali polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén azt állította: a kormány nem adott tisztítószereket a józsefvárosi önkormányzatnak, se a helyi iskoláknak. Tévedésére Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere hívta fel a figyelmet, ám ahelyett, hogy beismerte volna, állítása tudatlanságból ered, közösségi oldalán ismételten a kormányt és a kertvárosi fideszes polgármestert vette célba.

2020. 09. 15. 20:54
null
Fővárosi közgyűlés Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az élet mindig tartogat meglepetéseket. Tegnap a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén sok említésre méltó esemény történt. Mégis egyetlen momentumot/momentumost emelnék ki. Pikó András, Józsefváros polgármestere fennhangon követelte, hogy az állam végezze a feladatát a járványhelyzetben, és lássa el az iskolákat tisztítószerekkel – írta közösségi oldalán Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, aki elmondta, hogy az állam nemcsak az iskolákat, hanem az önkormányzatokat is ellátta tisztítószerekkel.

– Onnan vagyok biztos benne, hogy személyesen voltam kint az M0-s melletti logisztikai központban átvenni az önkormányzatunknak ingyenesen juttatott fertőtlenítőszereket, és ha már ott voltunk, elhoztuk az Észak-Pesti Tankerületi Központét is. Pikó polgármester viszontválaszában elmondta, hogy ez diszkrimináció: miért kapott a XVI. kerület, amikor se a VII., se a VIII., se a IX. kerület nem kapott, és az iskoláik se. Szerinte a kormány politikai alapon osztogatja a tisztítószereket – idézte fel Kovács a hétfői párbeszédet.

– Válaszomban felolvastam neki – folytatta a polgármester –, hogy nekik, mint önkormányzatnak mikor kellett kimenniük a logisztikai központba az ingyenes áruért. Akkor sem hitte el. Telefonált, majd kiderült, hogy valóban kapott a józsefvárosi önkormányzat is ingyen tisztítószereket az államtól, de szerinte a józsefvárosi iskolák nem, és engem vádolt trükközéssel és hazugsággal. Mi több, azt állította, hogy a budapesti iskolákban nagyon nagy a baj, és ezt jelezni kellene a kormányzatnak. Kénytelen voltam újra kiigazítani, hiszen az ő tankerületük is kapott ingyenes tisztítószereket, pont ott vehették át, ahol az önkormányzat – magyarázta a kertvárosi polgármester Facebook-posztjában. Mint írta: nem tudta eldönteni, hogy Pikó tudta, hogy kaptak az államtól ingyen tisztítószereket és letagadja, vagy tényleg nem tudta, mégis vádolta politikai ellenfeleit.

– Nem is értem, ugyanazt az e-mailt küldték minden önkormányzatnak. Most se tudom, hogy mi a nagyobb baj, ha a polgármester nem tud minden fontos dologról, ami az önkormányzatát érinti, vagy ha direkt hazudik pártpolitikai érdekektől vezérelve. Lehet, hogy mindkettő. Sajnálom, hogy egyes momentumos polgármesterek annyira elhiszik a saját propagandájukat, hogy a tények már nem zavarják őket, nem homályosítja el a tisztánlátásukat. Úgy látszik, tényleg nincs két Momentum, mindenhol ugyanúgy hazudnak és mindenhol ugyanolyan gyorsan lebuknak – reagált a közgyűlésen történtekre Kovács Péter.

Pikó András ahelyett, hogy beismerte volna tévedését, saját felületén folytatta a kormány és a fideszes polgármester lejáratását. Mint írta: a Facebookon megosztott aggodalmait a járvány kapcsán kialakult eszközhiányról a Fővárosi Közgyűlés ülésén is elismételte.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere.
MTI/Mohai Balázs

– Alig akartam hinni a fülemnek, amikor fideszes képviselőtársam, Kovács Péter reakciójában elmondta: nincsen semmi gond, az önkormányzatok és az iskolák is vehettek át fertőtlenítő folyadékot. Ez mindent elmond a kormánypárt hozzáállásáról: az intézményeket ki tájékoztatja, hogy nekik egyébként milyen eszközigényeik vannak, hogy ki hallja meg az ő hangjukat, az ezredleges kérdés – írta Pikó András, aki arról egy szót sem ejtett, hogy a kormány gondoskodott az önkormányzatokról, csak ők siklottak át felette.

Nem ez az első eset, amikor Pikó András nem vette igénybe a kormányzat által nyújtott segítséget. A Magyar Nemzet korábban megírta: Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást lobbizott ki a kerületnek. Erre a Belügyminisztérium felhívta Pikó András figyelmét is, ám a koronavírus-járvány kirobbanása előtt egy rosszul kitöltött formanyomtatvány miatt elvesztette a kerület a támogatást. Kocsis Máté ezzel kapcsolatban bemutatta a dokumentumokat, ennek ellenére a baloldali polgármester azóta is a kormányt hibáztatja az eltékozolt támogatás miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.