Idén is meghirdetik a Magyarország 365 fotópályázatot

A fotópályázat célja hazánk büszkeségeinek bemutatása, valamint a hazaszeretet és a kötődés erősítése. 

2020. 09. 01. 13:40
null
Budapest, 2019. december 11. A Magyarország 365 fotópályázat képeibõl nyílt kiállítás a Bálna Budapest kulturális központban 2019. december 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019-es sikerekre való tekintettel a kormány – együttműködésben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel – idén újra meghirdeti a Magyarország 365 fotópályázatot – jelentette be Kaiser Ottó, az öttagú szakmai zsűri elnöke. A fotográfus elmondta: a fotópályázat célja idén is változatlan: hazánk büszkeségeinek bemutatása, a hazaszeretet, valamint a közösségek és generációk egymás iránti kötődésének erősítése.

2020-ban is három kategóriában lehet versenyezni: természet és tájfotók, épített és tárgyi örökség, illetve életképek. Minden kategóriának a győztese nettó egymillió forintban részesül, a másodiknak ötszázezer, a harmadik helyezettnek pedig háromszázezer forint a jutalma. Ezenfelül minden kategóriában internetes szavazás alapján kiosztják a közönségdíjat, ezek értéke minden kategóriában nettó egymillió forint.

A tavalyi fotópályázat képeit az érdeklődők is megtekinthették
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kaiser Ottó a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a tavalyi pályázaton közel ötezren tizenhétezer művet küldtek be, amelyek közül egyértelműen a természetfotók uralták a mezőnyt, de az épített és tárgyi örökség ugyancsak figyelemre méltó kollekciót alkotott. Ezek közül a műemlékek azok, amik elsősorban megragadják az alkotó fantáziát Budapesten és vidéken is, de a modern művészet ugyanúgy teret kapott ebben a kategóriában. – Az életképek nehéz műfaj – tette hozzá –, de ennek a kategóriának a legkiemelkedőbb képeiről is elmondható, hogy egészen professzionálisak voltak.

A pályázati feltételek nem változtak: egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb tíz képből álló sorozatok. Fontos, hogy olyan fotókat várnak, amelyek 2020. január elseje után készültek, illetve azokkal a képekkel, amelyek már korábbi pályázatokon díjat nyertek, nem pályázhatnak a résztvevők. A nevezési határidő október 18., a pályaműveket pedig a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra lehet elküldeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.