Négy illegális migránst tartóztattak fel Szatymaznál a rendőrök

Jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében.

Forrás: police.hu2020. 09. 24. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy illegális migránst tartóztattak fel Szatymaznál a rendőrök. Jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében.

A megyei rendőrök 2020. szeptember 24-én négy migránst tartóztattak fel Szatymaz külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak eritreai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Embercsempész és illegális migránsok Csanádpalotán

Egy teherautó ellenőrzése során huszonegy migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét 2020. szeptember 24-én 2 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a járműben huszonegy határsértőt találtak megbújva. A csoport tagjai közül három bangladesi, három szír, hét iraki, négy sri lankai, kettő iráni és két fő afgán állampolgárnak vallotta magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Kihasználják a jó időt a migránsok – özönlenek Nagy-Britanniába

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.