időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Senki nem halt meg azért, mert nem jutott neki lélegeztetőgép

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2020.09.08. 15:54
Senki nem halt meg azért, mert nem jutott neki lélegeztetőgép

Magyarországon nem fordult elő és nem is fordulhat elő az, hogy azért haljon meg valaki, mert nem jut neki lélegeztetőgép. Hazánknak ugyanis a legagresszívabb világpiaci verseny közepette is több ezer lélegeztetőgépet sikerült beszereznie – reagált közleményében a Fidesz a DK-s Varju László szavaira, aki arról beszélt, hogy Szlovákia mintegy feleannyiért vásárolt lélegeztetőgépeket, mint Magyarország.

A nagyobbik kormánypárt gyalázatosnak minősítette, amit a baloldal az egész koronavírus-járvány alatt művel. Miközben ugyanis ők kamuvideók gyártásával, a védekezés akadályozásával vannak elfoglalva, egészségügyi, külügyi, rendvédelmi szakemberek ezrei dolgoztak az országban azért, hogy a védekezéshez és az életmentéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre álljon.

A baloldalnak a koronavírussal kapcsolatos legismertebb botránya az MSZP propagandavideójához köthető, amivel emberek állítólagos halálából akartak politikai hasznot húzni. A videóban a párt politikusa, Korózs Lajos interjúvolta meg Németh Athinát, aki mentőtisztnek és ápolónak nevezve magát azt állította: tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai. A videó után előbb az Országos Mentőszolgálat jelezte, hogy a nő nem dolgozik náluk és egészségügyi dolgozóként sincs nyilvántartva. Ezután Németh előbb azt állította, hogy a Samaritanus, később pedig azt, hogy az AMS Mentőszolgálat alkalmazottja, amelyet mindkét cég cáfolt. Azóta kiderült: Né­meth Athina az elmúlt években végigjárta a baloldali holdudvart azzal a mesével, hogy ő orvos, gyógytornász, ápoló.

KORONAVÍRUS: KERESZTTŰZBEN

Idősotthonok: kormányhivatali vizsgálat és büntetőeljárás is jöhet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.