időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Teljes kudarcba fulladt a gigantikusra tervezett, országos demonstráció

Magyar Nemzet
Forrás: Cyberpress.hu
2020.09.20. 09:58
Teljes kudarcba fulladt a gigantikusra tervezett, országos demonstráció

Kudarcba fulladt a szombatra tervezett Országos útzár elnevezésű, ellenzéki érzületű demonstráció, miután a Facebookon közel tizenkétezer tagot számláló csoport tagjainak részvételre vonatkozó fogadkozásai ellenére csak pár helyszínen – jellemzően gyülekezési pontokon és parkolókban – jelentek meg a résztvevők – számol be a Cyberpress.hu.

Mint írják, pár napja még Sopronban is volt két kijelölt helyszín az akcióra, azonban ezeket később törölték, így

a győri helyszínre mehettek volna a soproni tiltakozók, ahova azonban – mint utólag kiderült – értelmetlen lett volna elmenni, hiszen ott is inkább csak egy kis létszámú autóstalálkozó jött létre egy parkolóban.

A Monthy Pythonba illő akció célja a szervezők szerint a teljes rendszerváltás, egy szakértői kormány felállítása, a mindenkori hatalom felelősségre vonása, a vagyonok zárolása, a titkosítások feloldása és az országunk újjáépítése lett volna. Az országosra tervezett autós útzár az 1990-es taxisblokád ötletén alapult, azonban úgy tűnik, ennek megvalósítása totális kudarcba fulladt. A Cyberpress szerint az igazsághoz hozzátartozik, hogy

volt olyan valós helyszín is, ahol pár autós megpróbálkozott az útzárral, de a beszámolók szerint ezeket a rendőrség nagyon gyorsan felszámolta.

A legjelentősebbnek mondható autós összejövetel a fővárosban volt a Blaha Lujza téren, de érdemleges esemény ott sem történt, hiszen ott is leginkább csak gyalogosan, a járdán volt összejövetel.

A legjelentősebb esemény az M0-s autóút 19-es lehajtójánál történt, ahol páran valóban eltorlaszolták az utat, a rendőrség azonban gyorsan felszámolta a meg(nem)mozdulást
Fotó: Facebook

A sikertelen demonstráció ellenére a rendőrség a beszámolók szerint nagyon felkészült volt, hiszen több, előre kommunikált helyszínen is várták a résztvevőket. Sok dolguk azonban nem akadt, hiszen nem volt mit kontrollálni.

Azt, hogy végül mi okozta a demonstráció csődjét, a szervező(k) dolga feltérképezni, ám

a csoportban többen nehezményezték, hogy a főszervező egész nap nem jelentkezett és nem is volt elérhető.

Csak a késő délutáni órákban tett fel egy bejegyzést, amelyben felháborodását fejezte ki, amiért nem jött össze az országos akció, kritikusan célozva a csoporttagság felé – írja a lap.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.