Elemér 2024. február 28.
logo

Tényi: Indítsanak átfogó vizsgálatot Soros karmestere kapcsán

Nagy Orsolya
2020.09.12. 11:31
Tényi: Indítsanak átfogó vizsgálatot Soros karmestere kapcsán

Közérdekű bejelentést tesz ifj. Tényi István a lapunkban feltárt Gerald Knaus, továbbá az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenysége kapcsán. Tényi, Orbán Viktor kormányfőhöz írt levelében arra kéri a miniszterelnököt indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy, illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére.

A bejelentéseiről és feljelentéseiről elhíresült Tény István ezúttal Orbán Viktornak írt levelet, amelyben arra kéri a miniszterelnököt, hogy indítson vizsgálatot Gerald Knaus tevékenysége kapcsán. – Miniszterelnök úr! Kérem (amennyiben szükséges, a titkosszolgálatok bevonásával) indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére – írta Tényi.

Mint azt levelében felidézi, a Magyar Nemzet részletekbe menően bemutatta Gerald Knaus továbbá az European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységét. Knaus, aki az Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen – idézi fel Tényi.

Mint ismert, lapunk feltárta Knaus és Soros György milliárdos tőzsdespekuláns kapcsolatát. Azt is bemutattuk, hogy Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van. Az ESI úgynevezett „árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít a hálózat tagjainak. Források szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargentini egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán a tőzsdespekuláns emberének egy hollandiai tévészereplését is.

Tényi István felidézi, hogy Knaus semmitől sem riad vissza, számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont. „Láthatóan egy tudatos és gátlástalan narratíva­építésről van szó. Soros karmesterének hazug meséje szerint Orbán Viktor „veszélyes”, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a szélsőjobboldali figurát” – írta bejelentésében.

– A cikksorozatban megjelent információk arra engednek következtetni, hogy illegális rendszerek és szervezetek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe. Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal) feladata. Az illegális rendszerek ereje szervezettségben, anyagi forrásokban, nemzetközi szinten is nagyságrendekkel haladják meg a magyar pártok lehetőségeit – összegezte a Magyar Nemzet cikkében feltárt nemzetbiztonsági kockázatokat Tényi, aki arra kéri a kormányfőt amennyiben szükséges, a titkosszolgálatok bevonásával indítson átfogó vizsgálatot, hogy a sajtóanyagban szereplő személy, illetve szervezetek jelentenek-e kockázatot Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerére.

A Soros-hálózat karmestere

Cikksorozatunk összes része ide kattinva érhető el.

A Soros-hálózat karmestere: A Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosította azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. (1. rész)

Így működik a háttérhatalom: Cikksorozatunk második részében bemutatjuk a háttérlobbi működését, amelyet nagyban segít, hogy Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van. (2. rész)

Íme, ilyen eszközökkel dolgozik Soros karmesterének álhírgyára: Feltártuk, hogy milyen ideológiai motivációk miatt és miként hamisítja meg Orbán Viktor mondatait, és próbálja a kormányfőt egy náci-szélsőjobbos karakterként bemutatni. Mindennek érdekében ­Knaus semmitől nem riad vissza, számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont. (3. rész)

Soros karmestere órák alatt megmozgatja a világsajtót: A sajtómegjelenési lista egyértelműen bizonyítja, hogy Soros György hálózatának kulcsemberei néhány nap alatt képesek telekürtölni vádjaikkal – kis túlzással – a fél világsajtót. (4. rész)

A Momentum képviselője is a Soros-hálózatnak dolgozik: Donáth Anna a Magyarországgal kapcsolatos megszólalások döntő részében „fogja Jourová kezét”, és titkos tanácsosként segíti. (5. rész)

A Soros-hálózat és a nagy adatbiznisz: AZ ECFR a találkozási pont, ahol Sorosék, Gerald Knaus és magyar balliberálisok útja keresztezi egymást. (6. rész)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.