Testneveléshez készített ajánlást a Magyar Diáksport Szövetség

Szakmai iránymutatásokat fogalmazott meg a testnevelési órákhoz a köznevelési intézmények számára a Magyar Diáksport Szövetség a vírushelyzetre tekintettel – olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában.

Forrás: MTI2020. 09. 04. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ajánlásokkal a szövetség ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy biztonságosan, minimális kockázat mellett lehessen megtartani a testnevelés- és diáksport-foglalkozásokat – mondta el a lapnak Balogh Gábor, a szervezet elnöke.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai lektorálásával készült ajánlások között szerepel egyebek közt, hogy törekedni kell a szabadtéri testnevelésórák és sportfoglalkozásokra, tornateremben pedig a megfelelő távolságtartást szigorúan betartva lehet órát tartani.

Kerülni kell a testi kontaktussal járó mozgásformákat, és lehetőleg olyan sporteszközöket kell használni, amelyek könnyen fertőtleníthetők.

Minden tanóra előtt és után elengedhetetlen az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés. Arra is figyelmeztetnek, hogy intenzív testmozgás közben nem szabad maszkot viselni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.