Tizenhat éves rablót fogtak el a nógrádi rendőrök

A bíróság letartóztatta a fiatal kora ellenére komoly bűnözői múltú férfit.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 04. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy időre véget ért a bűnözői karrierje annak a 16 éves salgótarjáni fiatalkorúnak, akit szeptember 2-án fogtak el a rendőrök egyik rokona lakásán. A fiatal férfi ellen rablás és lopások elkövetésének gyanújával indított eljárást a rendőrség, a bíróság pedig szeptember 4-én elrendelte a letartóztatását. A fiatalkorú korábban a fővárosban is hasonló dolgokat művelt, a nógrádi rablások idején már elfogatóparanccsal kerestette a Budapest Környéki Törvényszék.

A fiatal rabló nógrádi tevékenysége júliusban kezdődött, akkor ment Salgótarjánba ismerőseihez, bujkálva a pesti rendőrök elől. Július 18-án leszólított egy kerékpározó tinédzsert, arcon csapta, majd mobilkészülékét, amelyet még aznap eladott egy kocsmában.

A pénz csak bő egy hétig tartott, ezért július 26-án újból törvénysértő módon jutott hozzá mások javaihoz. Egy salgótarjáni társasház földszinti lakásának erkélyére mászott be, két bevásárlószatyrot tömött tele műszaki berendezésekkel, még a hosszabbítókat sem hagyta ott. A helyi piacon két perc alatt sikerült megszabadulnia mindentől. Az ismeretlen vevők is tudhatták, honnan származhatnak a fiatal jóval a valós érték alatt kínált portékái.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=kvVmAHndSCQ&feature=emb_logo

Arról eddig nincs információ, hogy augusztusban mit tett, merre járt. Szeptember 2-án azonban már újra Salgótarjánban lopott, egy lakóház kerítésén átjutva vette magához a háziak értékes hangszóróit. Nem volt elég elővigyázatos, így a sértettek észrevették és azonnal rendőrt hívtak, akik a bizonyítékkal együtt fogták el a tolvajt. A bíróság letartóztatta a körözött fiatalt, a rendőrök pedig vizsgálják, hány, eddig ismeretlen tettes ellen követhetett el hasonló rablást és lopást. Több olyan nógrádi ügyben is nyomoznak, ahol a 16 éves fiú módszere, stílusa beleillik a képbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.