A régi mantrákat ismételgetik az Európai Bizottság jogállamisági jelentésében

Az Európai Bizottság jogállamisági jelentésében semmi újdonság nincs, ugyanazokat az ellenzéki lózungokat, mantrákat ismételgetik benne, amelyeket főként magyarországi Soros-szervezetek fogalmaztak meg – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 11:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Dániel hozzátette: a jelentés elkészítésében részt vett Vera Jourová, az Európai Bizottság (EB) alelnöke is, aki az előző ciklusban számtalanszor találkozott Soros-hálózathoz tartozó szervezetekkel, és úgy tűnik, állításaik befolyással voltak rá. Az alelnökhöz magyar ellenzéki politikusoknak is rendszeresen bejárásuk van – jegyezte meg Deák Dániel.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán a jelentéssel kapcsolatban azt mondta, példátlan, hogy a munkafolyamatban megkérdezett tizenkét „civilnek nevezett” szervezetből tizenegyet a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványok támogatnak.

Rámutatott: az elmúlt hetekben ugyanezek a civil szervezetek a magyar jogállamisággal szemben megfogalmaztak kritikákat, és látható, hogy az ezekben használt fordulatok visszaköszönnek az EB jelentésében.

Az is példátlan, hogy egy ilyen jelentést „nevére vesz” az Európai Bizottság – fűzte hozzá. Mint mondta, elvárható lenne, hogy az uniós adófizetők pénzéből a bizottságnak legyen saját szakértői gárdája.

További probléma, hogy kellő legitimáció és szakmai háttér nélkül készülnek ezek az anyagok – tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán, megjegyezve, sok esetben végzős egyetemi hallgatók, illetve frissen munkába állt jogászok munkaanyagait kritika nélkül átveszi a bizottság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.