időjárás 5°C Ignác 2023. február 1.
logo

Autós üldözés után fogták el a tanyasi tolvajt

Végh Attila
Forrás: police.hu
2020.10.12. 17:32
Autós üldözés után fogták el a tanyasi tolvajt

Szántóföldekre menekült az őt üldöző rendőrök elől egy öt napja lopott autóval közlekedő férfi. A Magyar Nemzet információi szerint a tolvajnak nem volt érvényes vezetői engedélye sem. A Ceglédi Járásbíróság október 12-én a gyanúsított panaszát elutasítva jogerősen is elrendelte a tolvaj letartóztatását.

 

Egy törteli tanya gazdájának pár hónapja megesett a szíve egy nála segítséget kérő páron. Befogadta a 34 éves M. Lászlót és párját, munkát, lakhatást adott nekik. Október 3-án azonban a férfi már nem vette fel reggel a munkát, eltűnt, ráadásul nem üres kézzel. A magángazdaság egyik melléképületéről, a szerszámos raktárnak használt istállóról leverte a lakatot. Szerszámgépeket, sarokcsiszolókat, hegesztőtrafót, vésőgépet, fűkaszát, körfűrészt, fúrógépet, több százezer forint értékű lószerszámokat pakolt be a gazda udvaron álló – szintén feltört – kocsijába, hozzápakolta a lakrészükből elemelt két tévét, a másnapi disznótorra előkészített fűszereket, tisztítószereket. Nem zavarta, hogy sosem volt autó vezetésére érvényes jogosítványa, párjával bepattantak a kocsiba, és elhajtottak. A lopási kár meghaladta a 2,5 millió forintot.

A Ceglédi Rendőrkapitányság körözést adott ki a tolvajra és az általa elvitt autóra is. A nyomozók azt hitték, a gyanúsított már valahol eladta a kocsit, ám október 7-én a jászberényi rendőrök jelezték, hogy a város közelében megtalálták a keresett járművet. Megpróbálták megállítani, mert a sofőrben felismerték az elfogatóparancs alapján keresett tolvajt, M. László viszont nem akart beszélni a járőrökkel. A gázra lépett, kilométereken át menekült a rendőrök elől, akik ekkor már több autóval is üldözték. A Magyar Nemzet információi szerint a férfi mindent megtett azért, hogy a rendőrök ne érjék utol, életveszélyes manőverekkel próbálta lerázni a járőröket, letért az útról is, a szántóföldön hajtva tovább. Itt azonban elakadt, ekkor futva menekült egy másik tanyára, ahol a korábbiakban már sikeresen alkalmazott meséjét előadva szintén befogadták. Ennek a gazdaságnak a területén sikerült elfogni, meglettek az ellopott gépek is, amiket egy szomszéd gazdaságban adott el.

A legális jövedelemmel, állandó munkahellyel évek óta nem rendelkező M. Zoltán kihallgatásán részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, de azzal védekezett, hogy a gazda nem fizette ki, ezért elkeseredésében döntött úgy, hogy ellop annyit, amennyivel tartoznak a munkájáért. Az általa megnevezett bére alapján azonban egy egész évnyi fizetésre való pénzt vitt el, holott csak néhány hónapot bírt ki a törteli tanyán. A ceglédi rendőrök lopás bűntett ellen elrendelt nyomozásban vizsgálják, hány alföldi tanyán fordulhatott még meg a tolvaj.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.