Autósblokáddal „ünnepel” Hadházy Ákos és Széll Bernadett

Százezeres tömeg helyett autós tiltakozókat várnak a közmédia elé a botrányhős politikusok.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 13:29
Nem tudni, miből telik a költséges hóbortjaira
Nem tudni, miből telik a költséges hóbortjaira Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban „százezres” kormányellenes tüntetésről vizionáló Hadházy Ákos és Széll Bernadett ma bejelentette, hogy inkább autós blokádot szerveznek az állami média központjához október 23-ára a „mocskos és hazug propagandagépezet hazugságai ellen” tiltakozva.

A független képviselők a változtatást az „aggasztó járványhelyzettel” indokolták. „Tegnap már 33 honfitársunk halt meg a koronavírus következtében. Mivel a kormány alig tesztel, nem láthatunk tisztán, de sejteni lehet, hogy a helyzet még rosszabb is, mint látszik, és a járvány kontrollálatlanul tombol. Készültünk erre a lehetőségre, és sajnos be is következett. Október 23-án nem tehetjük, hogy ne tiltakozzunk hazugság ellen, de az egyetlen felelős döntés ebben a helyzetben az, ha átalakítjuk a tervezett rendezvényünket és autós demonstrációt tartunk” – írták. Tanulván a Clark Ádám téri dudálós, és büntetésekkel végződő tüntetésekből, Hadházyék közlése szerint a mostani demonstrációt bejelentették a rendőrségen. „Kérjük, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalogosan! A beszédeket online közvetítjük. Aki tud, tegyen nemzeti színű zászlót az autó ablakába!” – írták Hadházy Ákosék. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az eredetileg tervezettnél korábban, fél háromtóltól kezdenek, mert így „aki szeretne, átmehet a színművészeti egyetemisták felvonulására”.

Hadházy Ákosék döntése mögött egyébként az is állhat, hogy a független képviselő jelenleg hadban áll az egész baloldallal, amelynek pártjai mindeddig nem jelezték, hogy támogatnák az általa szervezett akciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.