Az önkormányzat helyett a kormány dolgozik Gödöllőn

Átvállalta a kormány a fővárostól a gödöllői HÉV felújítását, és annak összekötését az M2-vel. Emellett Gödöllőn is több olyan fejlesztés zajlik, amit a kormány végez el az önkormányzat helyett.

Kerékgyártó György
2020. 10. 27. 13:35
null
Így nézne ki a gödöllői Sportcentrum, amelyhez a forrást a kormány biztosítaná Fotó: Mnsk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heteken belül átadják Gödöllőn a felújított vasútállomást a vasúti felüljáróval, az év végére megépül a régóta vágyott uszoda, és hamarosan elkezdődhet a HÉV felújításának előkészítése. Csupa jó hír, igaz, valamennyi fejlesztés kormányzati projekt, amelyek megvalósulásában fontos szerepe van Vécsey László országgyűlési képviselőnek.

Így fest majd a heteken belül átadható uszoda
Fotó: archív/Mnsk.hu

– Valójában nem különálló fejlesztésekről van szó, hanem egy, a térséget érintő komplex beruházásról – mondta el lapunknak a politikus, és kiemelte:

– Kormányzati szándék, hogy a térség fejlődjön, és ennek a fejlődésnek épp úgy része a Hungaroring környéke, mint Gödöllő városa, vagy éppen a főváros elővárosi közlekedése.

Ez a kormányzati szándék áldás az itt élőknek, hiszen Gödöllőn nagyon hosszú ideje nem valósulnak meg beígért beruházások. – Az uszoda felépítését például az elmúlt harminc év alatt hatszor ígérte meg a városvezetés – magyarázta Vécsey László. – Nagyon sok mindent hátráltat, hogy a város polgármestere ezekből az ügyekből is politikai kérdést csinál, amivel tulajdonképpen a város lakóit hozza nehezebb helyzetbe.

A vizes fejlesztés, továbbá az ugyancsak épülő jégcsarnok évtizedek óta fennálló igényt elégítenek ki, ráadásul nemcsak a város, hanem a térség kisebb településeinek érdekeit is szolgálják.

– A közlekedési infrastruktúra fejlesztése is azt szolgálja, hogy a fejlődő, és a térségben egyre fontosabb szerepet betöltő város könnyen megközelíthető legyen

– fejtette ki a képviselő. – Az, hogy az M3 gyorsabban elérhető lesz az új felhajtókkal, hogy fejlődik a vasúti megközelítés, a HÉV és a metró összekötése pedig közvetlen kapcsolatot teremt a fővárossal, nemcsak a gödöllőieknek, hanem az ide látogatóknak is fontos. Szerencsések vagyunk, hogy a kormányzat figyel a térségre, a hírt pedig, hogy átvállalta a fővárostól az utóbb említett projektet, és így végre van remény arra, hogy meg is valósuljon, örömmel fogadtuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.