időjárás 22°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Fidesz: szánalmas ellenzéki magyarázkodás a kamunépszavazás miatt

Forrás: MTI
2020.10.20. 11:39

Szánalmas a baloldali magyarázkodás a kamunépszavazás ügyében – így reagált a Fidesz kedden arra, hogy a DK bejelentette: eláll az ingyenes koronavírus-tesztelés érdekében indított népszavazási kezdeményezésétől.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Gyurcsányék egyszerűen nem tudnak leállni, sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem akarnak segíteni az országnak és a magyar embereknek. A járvány kezdete óta csak megtévesztenek, a kamuhírek után kamunépszavazással próbálkoztak, de csúfosan elbukott a kezdeményezésük.”

„Ha a baloldal nem segíti a vírus elleni védekezést, legalább ne hátráltassa azt!” – tették hozzá.

A DK hétfőn jelentette be, hogy eláll népszavazási kezdeményezésétől, amellyel azt akarta elérni, hogy a koronavírus-járvány idején mindenki minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát. Döntésüket azzal indokolták, hogy a népszavazás valószínűleg nem lenne lebonyolítható jelentős járványügyi kockázatok vállalása nélkül.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette a népszavazási kérdést.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.