Fidesz: szánalmas ellenzéki magyarázkodás a kamunépszavazás miatt

Szánalmas a baloldali magyarázkodás a kamunépszavazás ügyében – így reagált a Fidesz kedden arra, hogy a DK bejelentette: eláll az ingyenes koronavírus-tesztelés érdekében indított népszavazási kezdeményezésétől.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 11:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Gyurcsányék egyszerűen nem tudnak leállni, sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem akarnak segíteni az országnak és a magyar embereknek. A járvány kezdete óta csak megtévesztenek, a kamuhírek után kamunépszavazással próbálkoztak, de csúfosan elbukott a kezdeményezésük.”

„Ha a baloldal nem segíti a vírus elleni védekezést, legalább ne hátráltassa azt!” – tették hozzá.

A DK hétfőn jelentette be, hogy eláll népszavazási kezdeményezésétől, amellyel azt akarta elérni, hogy a koronavírus-járvány idején mindenki minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát. Döntésüket azzal indokolták, hogy a népszavazás valószínűleg nem lenne lebonyolítható jelentős járványügyi kockázatok vállalása nélkül.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette a népszavazási kérdést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.