Írdalá.hu: Összefogással lehet sikerre vinni a székelyek ügyét

Sokan támogatják a székely petíciót, de még több munkára van szükség, hogy az akció eredményes legyen.

2020. 10. 14. 14:56
null
Forrás: Facebook/Írdalá.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind jobban beindul a székely petíció kampánya, most már naponta több mint ezren csatlakoznak az akcióhoz. Ennek köszönhetően a Spanyolországból érkező szignók egy hét alatt csaknem megnégyszereződtek, a vélhetően többségében katalán támogatók száma közelít a tízezerhez. Emellett sok svédországi, írországi, ausztriai és németországi polgár áll a székelyek ügye mellé. A nemzetközi támogatásra nagy szükség van, mert alig három hét van hátra a november 7-ig tartó aláírásgyűjtésből, és még több tízezer szignóra van ahhoz szükség, hogy Magyarország, Románia és Szlovákia mellett további négy államban is sikerüljön elérni a törvényben meghatározott limitet.

Az Írdalá.hu csapata azon dolgozik, hogy a Signiteurope.com elnevezésű kampány sikeres legyen, és határidőre összegyűljön a kellő számú aláírás.

A sikeres munka egyik eszköze a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk-mozgalom lehet, amelytől azt várják, hogy ennek hatására egy békés, digitális népfelkelés bontakozik ki online. – Felszólítjuk a Kárpát-medence népeit nemzeti, politikai, vallási hovatartozásra tekintet nélkül, és nemcsak a magyarokat, székelyeket, nemcsak a romákat és zsidókat, de a lengyeleket, örményeket, svábokat, szerbeket, horvátokat, ruszinokat és görögöket, mindenkit, hogy segítsék a székelyek európai uniós kezdeményezését – mutatott rá Pesty László kampányfőnök.

Böjte Csaba ferences szerzetes továbbra is a székely petíció sikeréért dolgozik
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Pesty László arra kér mindenkit, hogy készítsenek Signiteurope.com felirattal kartonokat, és az erről készült fotókat osszák meg a közösségi oldalakon. Emellett buzdítsák hasonló akcióra a rokonaikat, barátaikat, éljenek bárhol Európában. – Kartonozzanak, teljes odaadással, lelkesen és erőt mutatva – tette hozzá.

Szavai szerint erre azért van nagy szükség, mert ha most nem fogunk össze, akkor jön a globális úthenger, és elvész minden, ami lokális, ami egyedi, ami kicsi, ami helyi, és hamarosan elönt mindent egy nagy generálszósz.

Az Írdalá.hu csapata azt kéri minden, az ügyért aggódótól, hogy a Signiteurope.com négy közösségimédia-felületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook) kövesse, lájkolja és kommentelje.

Közben pártállástól függetlenül újabb és újabb támogatók állnak a székelyek ügye mellé, ezúttal két népszerű zenész, Szikora Róbert és Lovasi András buzdít mindenkit arra: írják alá a kezdeményezést, hogy a székelyek és az európai kisebbségek helyzetén lehessen javítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.