Klímaváltozás: helyben dől el

A klímaváltozás megoldása nem a globális célkitűzésekben, hanem a lokális elkötelezettségben rejlik – véli Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke.

Kerékgyártó György
2020. 10. 24. 14:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konzervatív szemlélet nagyon fontos a környezetvédelemben – véli Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, aki az éghajlatvédelmi világnapon közleményt adott ki a témában. A politikus szerint a konzervatív szemléletű ember a hagyományok megőrzésére törekszik, ez pedig tapasztalatot is jelent, és ez nagyon fontos a környezetvédelemben.

Juhász Hajnalka közleményt adott ki az éghajlatvédelmi világnapon Fotó: Magyar Nemzet

A közleményben Juhász Hajnalka úgy fogalmaz, a mi feladatunk, hogy őrizzük és gondozzuk azt az örökséget, amit mi, magyarok kaptunk. „Az Európában egyedülálló növény- és állatfajok diverzitásának megőrzése hosszú távon nem a globális célkitűzések mentén valósítható meg, hanem a lokális, elkötelezett szemléletmóddal. Ha ebben előre tudunk lépni, akkor szinte észrevétlenül többet teszünk a Föld klímájáért és a saját közvetlen környezetünkért, mint amikor globális jelszavakat hangoztatva frusztrációt és félelmet keltünk a társadalomban” – írja.

Juhász Hajnalka szerint minden ország, minden közösség feladata, hogy ne kizsákmányolja a természeti forrásait, hanem gondozza azokat, és így élhető és gyönyörű bolygót hagyjunk magunk után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.