időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Kudarcba fulladt az LMBTQ-mesekönyv felolvasása

Nagy Orsolya
2020.10.04. 13:00
Kudarcba fulladt az LMBTQ-mesekönyv felolvasása

Botrányba torkollott a Meseország mindenkié első homoszexuális mesekönyvének a matiné felolvasása. Több tucat tüntető, szirénákkal és hangos beszélővel zavarta meg az Átriumban tartott, nézők nélküli felolvasást. A szervezők a programot a Facebookon közvetítették, ám a meseolvasás közben azt kérték a szülőktől: a gyermekeket kapcsolják le a képernyőről, mert a rendzavarás nem gyermekeknek való. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott: „Hagyják békén a gyerekeinket.”

„Amint azt bizonyára halljátok, a rendőrség az ezredik felszólításra sem gondolja, hogy a kinti megafonos kántálás és sziréna nem lehetetleníti el az eseményt, és nem teljesítik korábbi ígéretüket, hogy leállítják a rendbontókat” – írták közösségi oldalukon a mesematiné szervezői. „Így még annyira sem tudjuk biztosítani a nyugodt mesehallgatást, mint hittük, az élőt nem lőjük ki, de lehet, hogy a gyerekeket inkább le kéne kapcsolni róla” – kérték a szülőket a szervezők, miközben Szalay Kriszta színművész a könyvből olvasott fel részleteket.

A Budaházy testvérek által szervezett demonstráción több tucat tüntető szirénával és hangosbemondóval tiltakozott a homoszexuális tartalmú mesefelolvasás ellen. Az elmúlt napok tiltakozására reagálva a szervezők úgy döntöttek: csak online, gyermekek nélkül tartják meg a mesematinét. Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere pedig visszalépett az érzékenyítő könyvből való felolvasástól. Őrsi azzal indokolta távolmaradását, hogy a politika nem szólhat bele a mesék tartalmába, a műveket az alkotók hozzák létre az olvasóiknak.

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Budaházy Edda a tüntetés előtt lapunknak azt mondta: azért kell továbbra is tüntetni, mert ugyanolyan aljasság és gyermekveszélyeztetés, ha online tartják meg a felolvasást.

– Elvárjuk, hogy ne csak mi tiltakozzunk, hanem az általuk hivatkozott egyéb társadalmi kisebbségek is. Például a cigányokat, fogyatékkal élőket képviselő szervezetek is utasítsák vissza azt, hogy mögéjük bújnak – utalt Budaházy Edda arra, hogy a napokban többen azzal érveltek a könyv létjogosultsága mellett, mert az etnikai kisebbség és a fogyatékosok elfogadására is tanítja a gyermekeket.

– A cigányságnak sincs szüksége az ilyen LMBTQP-mesékre – jelentette ki Budaházy Edda, majd hozzátette: egyértelmű minden normális ember számára, hogy az ő rendezvényük veszélyezteti a gyermekek egészséges lelki fejlődését, nem az ő tiltakozó fellépésünk, mint ahogy az egyik szervezőjük állítja. Budaházy Edda visszautasítja továbbá, hogy testvérét ordas eszméket valló bűnözőnek nevezzék.


Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

– Ők kívánnak gyermekeket megrontani, nem mi, akik megvédenénk a gyerekeket tőlük és az ilyen beteges rendezvényeiktől – mondta lapunknak Budaházy Edda. Testvére, Budaházy György hozzátette: törvényi szabályozást követelnek, hogy végre tiltsák ki az iskolákból, óvodákból és a magyar ifjúságot érintő minden rendezvényről az LMBTQP-propagandát, hiszen jól látszik, hogy minden napra jut egy LMBTQP-provokáció, és a civilek nem fogják tudni ezt a végtelenségig megállítani.

LMBTQ mesekönyv

A Mi Hazánk szombaton tüntetett a mesekönyv ellen

Heves tiltakozást és markáns szónoklatokat váltott ki az első homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv megjelenése a hagyományos családi normákat féltő tüntetőkből. A Bródy Sándor utcában, a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület székhelyénél rendezett szombati demonstráció szervezője a Mi Hazánk volt, s a párt elnöke, Toroczkai László úgy fogalmazott: – Egy olyan kór ellen harcolunk, amelyet csírájában el kell fojtani. Most már mindenkinek egyértelmű, hogy nem néhány aberráltról szól a történet. Ez egy háború az egész társadalom, az egész világ ellen. Eközben az épületből üvöltő zenével próbálták elnyomni az ellenük felszólalók hangját.

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Orbán Viktor kormányfő is megszólalt

– Hagyják békén a gyerekeinket! – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az érzékenyítő mesekönyvvel kapcsolatban. A kormányfő úgy fogalmazott: Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak, ennek az alapját egy toleráns megközelítés adja.

– A magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben. A provokatív demonstrációkat is – nem mondom, hogy szó nélkül, de – jól viseljük. Magyarország türelmes a homoszexualitás tekintetében, de van egy vörös vonal: hagyják békén a gyerekeinket! – mondta Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.