Magyarország a házigazdája a legnézettebb zenei eseménynek

London és Budapest ad otthont három hét múlva a kontinens legrangosabb idei könnyűzenei gálájának.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2020. 10. 20. 15:29
A Hősök terén ötszáz fős társulat vonul majd fel
A Hősök terén ötszáz fős társulat vonul majd fel Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könnyűzenei világ legfontosabb eseménye lesz Budapesten november 8-án. Történelmi siker Magyarország és Budapest számára, hogy házigazdája lehet az MTV European Music Awards rendezvénynek. Egészen mostanáig egyszer sem adott otthont a régió ennek a világhírű eseménynek. Budapest akár egymilliárd ember figyelmét is magára vonhatja ezzel a programmal.

A járványhelyzetre való tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt díjátadó, alkalmazkodva a kontinens járványügyi állapotához, virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból. Az adás rendezői négy ikonikus magyarországi helyszínt választottak ki a bejelentkezésekre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hatalmas lehetőségnek nevezte Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik idei állomása Budapest lett. Hozzátette: a nemzetközi turistákért a koronavírus okozta veszélyhelyzet megszűnése után újrainduló versenyben komoly előnyt jelent nemcsak a főváros, hanem Magyarország számára is egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése és annak közvetítése.

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas turisztikai reklámértékkel bír, hazánk négy látványos, később megnevezendő helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján, beleértve az online adásának nézőit is.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a bejelentést követően arról tájékoztatott, hogy az eseményhez kapcsolódó összes televíziós, online megjelenésben Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd, amelyek közel 200 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el. A vezérigazgató kiemelte, az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legszebb és legjobb úti célja. – Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért, ez óriási előnyt jelent majd a jövőre nézve – fogalmazott.

https://mtu.gov.hu/documents/prod/MTV_EMA_2020_HD1080P_H264_50Mbps.mp4

A megrendezésére még 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), az esemény lebonyolítására Magyarország Kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.