Megállapították a borsodi időközi választás eredményét

Megállapította a vasárnapi borsodi időközi országgyűlési képviselő-választás eredményét pénteken a tiszaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb). A megválasztott képviselő Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP).

Forrás: MTI2020. 10. 16. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oevb azután tudta megállapítani a választás eredményét, hogy valamennyi szavazóköri jegyzőkönyv a rendelkezésére állt. Ehhez előbb az átjelentkezéssel szavazók és külképviseleten voksolók szavazatait is összeszámolta az illetékes szavazatszámláló bizottság.

A vasárnapi választáson hét külképviseleten – Berlinben, Hágában, Helsinkiben, Koppenhágában, Londonban, Münchenben és Washingtonban – szavaztak, összesen tizennégyen. A külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgárok valamennyien elmentek szavazni. A zárt urnák a Nemzeti Választási Irodába hétfő estig mind megérkeztek.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön sértetlennek találta az urnákat, és az bennük található voksokat lezárt borítékban pénteken eljuttatta Tiszaújvárosba, ahol az átjelentkezéssel szavazók voksaival együtt az előre kijelölt szavazókör felbontatlan urnáiban lévőkhöz keverték.

Borsod-Abaúj-Zemplén 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP).

Az oevb eredménymegállapító határozata szerint a voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte 17 700 vokssal. A Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP támogatásával induló Bíró László 16 213 szavazatot, Tóth Ádám (független) 774 szavazatot, Váradi Gábor (független) 268 szavazatot, Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt) 85 szavazatot kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.