Megnégyszerezték a csecsemőgyilkosság nyomravezetői díját

Az anya és az anyai nagyapa vagy nagybácsi DNS-mintáit is ismerik a rendőrök a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében indított nyomozásban. A Magyar Nemzet információi szerint nem zárható ki az sem, hogy egy, a magyar–román határt illegálisan átlépő nő szülte meg és hagyta magára fiát egy lakatlan tanyán. Az anya azonosítására október 27-étől kétmillió forint nyomravezetői díjat tűztek ki jutalmul.

Végh Attila
2020. 10. 27. 21:17
Csecsemőgyilkosság helyszín
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség emberölés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra 2019. október 26-án 17 óra 30 perckor érkezett vészhívás. A viharsarki kisváros, Tótkomlós külterületén a bejelentő egy lakatlan ház előtti bozótos területen egy műanyag zacskóba rejtett csecsemő holttestére bukkant. Az újszülöttet egy hároméves kislányra való ruhában egy babapléddel együtt tették a szatyorba.

Az orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú a megtalálása előtti két napban születhetett, életképes volt, halálát az ellátatlanság és fulladás okozta.

Nem ott születhetett, mert semmilyen erre utaló nyomot, vért, méhlepényt, elvágott köldökzsinórt nem találtak a bűnügyi technikusok. A kisfiút a településen temették el, fejfájára a Komlósi Döme név került. A nyomozók a környéken kezdtek bele az anya felkutatásába, de egyetlen orvosnál sem jelentkezett olyan nő, akit szülés utáni trauma miatt kellett ellátni. A keresést országosan is kiterjesztették, máshol sem tudtak nemrég szülő nőről, eltűnt babáról.

A nyomozók az elmúlt egy évben közel ezerötszáz embert hallgattak meg, és több mint ötszáz DNS-mintát rögzítettek. A békéscsabai bűnügyi helyszínelők a csecsemő holttestéről, a ruháról és a plédről több olyan egyedi személyazonosításra alkalmas nyomot is rögzítettek, melyek alapján azonosítani lehet az anyát.

A csecsemő DNS-profiljával egyező biogenetikai nyomot találtak egy 32 centis, festett, többszörösen szőkített, eredetileg sárgásfehér hajszálban, amiről azt is megállapították, az anya a szüléskor már enyhén őszült.

Találtak egy olyan férfi szőrszálat is, amely nem a gyermek vér szerinti apjától való, hanem egy anyai ági rokontól, a szülő nő apjától, nagybátyjától vagy nagyapjától származhat. Ez arra utalhat, hogy az anya egy háztartásban vagy nagyon közeli, közvetlen kapcsolatban állt egy férfi vérrokonnal.

Mivel Tótkomlós alig félórányi autóútra van a békési magyar–román határszakasztól, az sem zárható ki, hogy a kisfiút egy külföldi nő, egy illegális bevándorló vagy egy embercsempész hozta világra, majd készakarva magára hagyta, tudván, a gyerek ezt nem élheti túl. A békési rendőröknek remek a munkakapcsolata a román társszervekkel, a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében is együttműködnek a két ország nyomozói.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.