Nem ünnepelnek együtt a rasszizmust támogató Karácsonnyal

Karácsony továbbra sem határolódott el a judapestező Bíró Lászlótól, aki mellett főpolgármesterként kampányolt.

Magyar Nemzet/MTI
Forrás: MTI2020. 10. 16. 16:29
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. oktber 9. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a BKV kelenfldi buszgarzsban ltestett kt napelemes busztrol tadsn 2020. oktber 9-n. A fejlesztsnek ksznheten az elektromos buszok villamosenergia szksgletnek 40 szzalkt a trsasg nerbl fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelbl ll, sszteljestmnye 200 kilowatt, s ez fedezi a buszgarzs ves villamosenergia ignynek 9 szzalkt. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, sem Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulójára rendezendő ünnepségen – derül ki az érintettek főpolgármesterhez címzett pénteki leveléből.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Fónagy János és Soltész Miklós azt írta, bár megkapták a meghívót a rendezvényre, ám azon nem lesznek jelen, mert Karácsony Gergely nem határolódott el a Budapestet korábban Judapestnek nevező „antiszemita országgyűlési képviselőjelölttől, Bíró Lászlótól, illetve az őt támogató antiszemita politikai közösségtől”. „Az Ön értékválságát is mutatja, hogy budapesti főpolgármesterként személyesen is kampányolt a vállalhatatlan jelölt mellett” – értékeli a két államtitkár.

Fürjes Balázs csütörtökön este a HírTV-ben hívta fel arra a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a kampány alatt a főpolgármesteri hivatalban felvett videóban kérte a a borsodiakat, hogy szavazzanak Bíró Lászlóra. Mindezt úgy, hogy közben a háta mögött jól láthatóan ott volt Budapest zászlaja és címere. Fürjes szerint Karácsony nem tehette volna meg, hogy főpolgármesterként kampányol a Jobbik judapestező jelöltje mellett.

„Önnek az elsők között kellett volna elhatárolódnia az antiszemita baloldali jelölttől! Semmiképpen sem szabadott volna személyesen is kampányolnia érte!” – írta Soltész Miklós és Fónagy János Karácsony Gergelynek. Hozzátették, hogy a kettős mércét nem tudják elfogadni, ezért nem vesznek részt a főpolgármester által szervezett ünnepségen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.