időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Nem ünnepelnek együtt a rasszizmust támogató Karácsonnyal

Magyar Nemzet/MTI
Forrás: MTI
2020.10.16. 16:29
Nem ünnepelnek együtt a rasszizmust támogató Karácsonnyal

Sem Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, sem Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulójára rendezendő ünnepségen – derül ki az érintettek főpolgármesterhez címzett pénteki leveléből.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Fónagy János és Soltész Miklós azt írta, bár megkapták a meghívót a rendezvényre, ám azon nem lesznek jelen, mert Karácsony Gergely nem határolódott el a Budapestet korábban Judapestnek nevező „antiszemita országgyűlési képviselőjelölttől, Bíró Lászlótól, illetve az őt támogató antiszemita politikai közösségtől”. „Az Ön értékválságát is mutatja, hogy budapesti főpolgármesterként személyesen is kampányolt a vállalhatatlan jelölt mellett” – értékeli a két államtitkár.

Fürjes Balázs csütörtökön este a HírTV-ben hívta fel arra a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a kampány alatt a főpolgármesteri hivatalban felvett videóban kérte a a borsodiakat, hogy szavazzanak Bíró Lászlóra. Mindezt úgy, hogy közben a háta mögött jól láthatóan ott volt Budapest zászlaja és címere. Fürjes szerint Karácsony nem tehette volna meg, hogy főpolgármesterként kampányol a Jobbik judapestező jelöltje mellett.

„Önnek az elsők között kellett volna elhatárolódnia az antiszemita baloldali jelölttől! Semmiképpen sem szabadott volna személyesen is kampányolnia érte!” – írta Soltész Miklós és Fónagy János Karácsony Gergelynek. Hozzátették, hogy a kettős mércét nem tudják elfogadni, ezért nem vesznek részt a főpolgármester által szervezett ünnepségen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.