Orbán Viktor: Az a célunk, hogy ne legyenek üres praxisok

A miniszterelnök szombaton, az operatív törzs ülése után jelentette be a legfrissebb tudnivalókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 10. 10. 20:17
PTER Zoltn; ORBN Viktor; KINCSES Gyula; LMOS Pter ; PTER Zoltn
Budapest, 2020. október 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor szombaton este, az operatív törzs ülése után, Facebook-videóban jelentette be a legfrissebb tudnivalókat.

Mint mondta, a járvány felfutása jellemzi az elmúlt két hetet, és várhatóan az előttünk álló hetekben is erre kell készülni, illeszkedve a többi országban tapasztalható trendekhez. A kormányfő arról is beszélt, hogy az előrejelzések szerint a kórházi ágyak a szükséges számban állnak rendelkezésre október végéig. Hozzátette: ez idáig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át másik intézménybe, de ha kell, ez a szám növekszik majd.

Az oktatási intézmények kapcsán a közoktatásért felelős államtitkárt is meghallgatták:

az őszi szünet október 23–31-ig fog tartani, a szokásoknak megfelelően.

Az operatív törzs és a Magyar Orvosi Kamara egyeztetéséről is szó volt az ülésen. Erről Orbán Viktor azt mondta, a jövő héten a háziorvosokkal kapcsolatos új szabályok megalkotásáról folynak majd egyeztetések. Mint mondta,

a kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösségeket hozzanak létre, hogy Magyarországon ne legyen üres praxis, és emelkedjen a helyi ellátások színvonala.

A kormány megteremti ennek pénzügyi feltételeit – tette hozzá. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a következő lépés a magán- és a közellátás viszonyának rendezése lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.