Súlyosabb büntetést kérnek Vizoviczki Lászlóra

Jelenlegi állás szerint 2030-ig kell fegyházban ülnie az egykor diszkópápának becézett Vizoviczki Lászlónak.

2020. 10. 02. 13:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosabb ítéletet kér az egykor diszkópápának tartott Vizoviczki Lászlóra a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Az éjszakai mulatóiról elhíresült Vizoviczki László szégynlős volt a kamerák előtt
Fotó: MTI

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa július 16-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az egykori diszkópápát, Vizoviczki Lászlót bűnösnek mondta ki bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés bűntettében és más bűncselekményekben, amelyért őt halmazati büntetésül hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, 108 millió forint

pénzbüntetésre, valamint hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy

feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Az eljáró katonai tanács határozatával bűnösnek mondta ki S. P. XI. rendű vádlottat befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt két év, végrehajtásában öt évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre, valamint 200 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki továbbá D. G. L. XX. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt egy év hat hónap, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, százezer forint pénzbüntetésre és ötvenezer forint vagyonelkobzásra ítélte.

A katonai büntetőeljárásban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával – a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezését fenntartva – kezdeményezte, hogy a vezető rendőrtiszteket sorozatban megvesztegető Vizoviczki Lászlóval szemben

felemelt tartalmú fegyház büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést

szabjon ki a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa, míg S. P. XI. rendű vádlottal szemben alkalmazzon pénzbüntetést is, illetve D. G. L. XX. rendű vádlott pénzbüntetésének mértékét súlyosítsa.

Ismert, a bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletsze­rűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban huszonkét embert ültettek a vádlottak padjára, köztük hét egykori rendőrtisztet (köztük öt vezető beosztású volt rendőrfőtisztet) –, egy volt tűzoltó századost, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagyát, egy önkormányzati köztisztviselőt és egy közegészségügyi felügyelőt. Vizoviczki és három, nem rendőr vádlott beismerő vallomást tett. A rendőrök valamennyien tagadnak. Velük szemben tovább tart a bizonyítási eljárás. Csak egyikük van letartóztatásban, szökés miatt.

A 33 milliárd forintos költségvetési csalás miatt korábban kapott hét év fegyházából még három év hátravan Vizoviczkinek, így, ha marad a jelenleg kiszabott büntetése, csak 2030-ban szabadulhat.

Az ítéleti tényállás szerint a Vizoviczki által háttérből irányított szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták.

Az ügyészség indítványára letartóztatta a Vizoviczki László és társai korrupciós ügyében vádlottként szereplő korábbi főrendőrt, Gulyás Imrét a bíróság – írta meg nyáron a PestiSrácok.hu. Az adatok szerint egykori kollégájának, a szintén a vesztegetési ügyben vádlott H. Lajosnak pénzt fizetett volna azért, hogy helyette is vállalja magára a terhükre rótt bűncselekményt. Emellett felmerült az is, hogy az eddig szabadlábon védekező Gulyás Imre családostul Kínába akar szökni.

Gulyás Imre volt főrendőrt letartóztatta a bíróság
Fotó: PestiSrácok

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.