SZFE: Performanszot tartottak az egyetemfoglalók

A Független Szabad Egyetem elnevezésű csoport az Innovációs és Technológiai Minisztérium épülete előtt demonstrált.

Forrás: MTI2020. 10. 19. 15:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Performanszot tartott a Független Szabad Egyetem elnevezésű csoport hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Szemere utcai épülete előtt, az eseményen magyar és külföldi egyetemek, hallgatók, színházak és civil szervezetek által a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak írt szolidaritási nyilatkozatokat tárták a közönség elé színészek közreműködésével.

Az eseményen többek között Alföldi Róbert, Bánsági Ildikó, Básti Juli, Csákányi Eszter, Hernádi Judit, Jordán Adél, Mácsai Pál, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pálfi György, Pelsőczy Réka, Pintér Béla és Szirtes Ági olvasott fel az ITM belvárosi épülete előtt a budapesti színművészetis hallgatók ügyét támogató levelekből.

A demonstráción elhangzottak például a Berliner Ensemble német színházi társulat, a Helsinki Művészeti Egyetem diáktanácsa, a Magyartanárok Egyesülete, a Német Bábosok Szövetsége, az Oktatási Hálózat, a Színházi Kritikusok Céhe és az Újvidéki Művészeti Akadémia által a Színház-és Filmművészeti Egyetem diákjai számára írt szolidaritási nyilatkozatok.

Vasárnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói közössége közleményben tiltakozott az előrehozott őszi szünet ellen. Közölték, hogy az SZFE oktatói közössége a rendkívüli őszi szünetre vonatkozó pénteki rendelkezést semmisnek tekinti, a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatja a munkát az egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint.

Pénteken az egyetem rektorhelyettese, Novák Emil belső utasítást adott ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.