Több gyógyult vérplazmájára van szükség

Még több – a koronavírus-fertőzésből gyógyult ember – vérplazmájára van szükség Magyarországon, hiszen a készítményt sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 05. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a magyar koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében a Dél-pesti Centrumkórház és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a lehető legtöbb, korábban PCR-pozitív, de legalább három hete tünetmentes, gyógyult ember jelentkezését kéri és várja.

„Segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítményt állíthassanak elő!”

– kérik.

A jelentkezők előzetes orvosi kivizsgáláson vesznek részt, ahol kérdőív, személyes beszélgetés és fizikális vizsgálat alapján szakemberek döntenek az alkalmasságról. Az eljárás során mintavétel is történik, amelynek révén speciális laboratóriumi vizsgálatokkal jutnak a szükséges információkhoz.

A kampányról, amely hétfőn indult, további információk az OVSZ honlapján találhatók – áll az MTI közleményében.

Tájékozódjon a legújabb esetszámokról korábbi cikkünkben!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.