Uniós forrásokra is fókuszál Varga Judit és Koncz Zsófia

Az igazságügyi miniszter támogatásáról biztosította az országgyűlési képviselőjelöltet.

Forrás: BOON.HU2020. 10. 05. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós források hatékony kiaknázásáról és a fiatalok elvándorlásának megállításáról is egyeztetett hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter és Koncz Zsófia országgyűlési képviselőjelölt.

– Zsófia a folytonosságot jelképezi, hiszen édesapja országgyűlési képviselőként rengeteget tett Szerencsért és a térségért – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Varga Judit igazságügyi miniszter, aki azért is érkezett a szerencsi választókerületbe, hogy támogassa Koncz Zsófia országgyűlési képviselőjelöltet.

Varga Judit ismertette, arról is beszéltek Zsófiával, hogy uniós politikáért felelős miniszterként látja, hogy mekkora lehetőségek érkeznek nemcsak az országba, de az Észak-Magyarország régióba is a következő, hétéves uniós költségvetési ciklusban.

– Azon leszek, hogy minden egyes részletszabály tekintetében olyan helyzetbe tudjuk hozni ezt a térséget, hogy a kisvállalkozásoktól kezdve a különböző kistelepüléseken át mindenki nagymértékben részesüljön ezekből a lehetőségekből – hangsúlyozta a miniszter.

Koncz Zsófia kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy a térségbe érkezzenek uniós források is, valamint a 37-es út kétszer két sávosra bővüljön. Varga Judit azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az elvándorlás megállítása, mint a régió legnagyobb kihívása, mindannyiunk felelőssége és feladata. Éppen ezért olyan lehetőségeket kell idehozni, amiben a fiatalok az óvodától egészen a nyugdíjig perspektívát látnak, hogy helyben, itt éljék le az életüket.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Az Európai Bizottság jogtalanul készít elemzéseket

Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, hogy egy 2014-es tanácsi következtetés szerint a jogállamiságról szóló párbeszéd csak kormányközi alapon, diszkriminációmentesen, a tagállamok egyenlőségén alapulva – nem pedig az Európai Bizottságon (EB) keresztül – lehetséges.

Szerinte az EU ezt szeretné megkerülni azzal, hogy olyan rezsimet hoz létre, amely a bizottság információira alapozva, minősített többséges döntéssel tud ítéletet hozni tagállamok felett. Ez sérti a jogállamiságot – jelentette ki a miniszter. Hozzátette: ha egy tagállamnak baja van egy másikkal, legyen annyi bátorsága az ország vezetőinek, hogy egymás szemébe mondják azt, és ne az EB mögé bujkáljanak.

Varga Judit beszélt arról is, hogy Magyarország a sorsfontosságú kérdésekben határozott, konzervatív álláspontot képvisel, ezért büntetik.

A jogállamiságot azonban nem lehet összekötni a kifizetésekkel, a pénzügyi érdekek védelmével, mert az csak a visszaéléseket fokozza – mondta a miniszter.

Tovább...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.