Varga Judit: A HVG interjújában az elkövetőből áldozat lett

Donáth Anna kiszivárgott videójából kiderült: szándékosan terjesztettek álhíreket arról, hogy a kormány „diktatúrát épít” a koronavírus-törvénnyel.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 15. 18:21
null
Fotó: MatraiDavid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ellenzék szerint nem létező szabad sajtó egyik ökle, a HVG ma címlapinterjút közölt Donáth Anna szlovák, liberális szövetségesével, Michal Simecka-val, aki egyben az Európai Parlament jogállamisági jelentéstevője” – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit szerint

„azt nehéz lenne diplomatikusan minősíteni, hogy a Momentum szlovák testvérpártjának EP képviselője egy általa fasisztának nevezett szlovák párt és a Magyar Kormány politikája között párhuzamot von.”

Megmosolyogtatónak tartja a magyar és a lengyel kormánnyal szembeni, „jogállamisággal” kapcsolatos támadásokat.

„Ez az Európai Parlament volt az, amely a magyar jogállamisággal foglalkozó Sargentini-jelentést úgy fogadta el, hogy “elfelejtették” az eredménybe beleszámolni a tartózkodó szavazatokat, amivel “csak” a saját Eljárási Szabályukat és az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződést sértették meg a jogállamiság nevében.”

– érvelt Varga Judit a támadások hiteltelensége mellett. Hozzátette, az interjúban a „függetlenobjektív” HVG újságírója azt nem kérdezte meg a liberális szlovák politikustól, hogy mi a véleménye Donáth Anna kiszivárgott videójáról, amelyben kiderült: a magyar ellenzék szándékosan álhíreket terjesztve vádolta egy világjárvány közepén Brüsszelben és idehaza a kormányt azzal, hogy a koronavírus-törvénnyel diktatúrát épít. „Nagy erőfeszítésekbe kerülhet olyan interjút összeállítani, amelyben az elkövetőből áldozat lesz. A Hvg-nek sikerült” – jegyezte meg a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.