Varga Judit: Nem hagyjuk, hogy a Nyugat ellehetetlenítsen minket

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán adott tájékoztatást az Európai Unió Bíróságán történt mai eseményről.

Forrás: Facebook2020. 10. 26. 11:14
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással ellehetetlenítsék a magyar és a teljes közép-európai fuvarozó szektort. A mai napon a magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a mobilitási csomag egyes irányelvi és rendeleti előírásait, és kérte azok megsemmisítését” – kezdte Facebook-bejegyzését Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter szerint: az Európai Parlament és Tanács által elfogadott közúti szállításra vonatkozó új uniós szabályok és a hasonló protekcionista intézkedések aláássák az EU alapját képező belső piacot, és szándékosan a nyugat-európai tagállamok indokolatlan versenyelőnyét erősítik.

„A kifogásolt irányelvi és rendeleti előírások sértik a diszkrimináció tilalmát, ellentétesek az uniós klímavédelmi célokkal, vagy egyenesen végrehajthatatlanok”

– húzta alá Varga Judit.

„A szabályozást Magyarország mellett további nyolc tagállam – Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta és Románia – is következetesen ellenzi. Ezért ahogyan 2018-ban a kiküldetési irányelv esetében tettük, most is határozottan fellépünk az uniós szabályozással szemben és kérjük, hogy

az uniós szerződésekben foglalt alapelvekbe ütköző, a szolgáltatásnyújtás szabadságával ellentétes jogszabályokat az Európai Unió Bírósága semmisítse meg”

– zárta sorait az igazságügyi miniszter.

➡️ Nem hagyjuk, hogy a nyugat-európai versenytársak uniós szabályozásba bujtatott protekcionista szabályozással...

Közzétette: Varga Judit2020. október 26., hétfő

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.