időjárás 17°C Orsolya 2021. October 21.
logo

Adatgyűjtési célból indíthatott konzultációt a DK

Elek Nikoletta
Forrás: konzultacio.dkp.hu
2020.11.20. 17:54
Adatgyűjtési célból indíthatott konzultációt a DK

Online konzultációt indított a koronavírus elleni vakcináról a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány-párt a két kérdéses kérdőívében arra kíváncsi, hogy melyik vakcinát választanák a magyarok, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen. Hangsúlyozzák, hogy az Orbán-kormány a kínai és az orosz vakcina felé nyitott a leginkább, viszont a DK az emberek véleményét is szeretné megismerni.

Viszont minden jel arra mutat, hogy a legeurópaibb pártot elsősorban nem az emberek véleménye, hanem az emberek adatai érdeklik,

mivel ahhoz, hogy a kérdésekre válaszolni lehessen, a kitöltőnek több személyes információt is meg kell osztania velük. A név és a születési dátum mellett a település az irányítószám, valamint az email-cím és a telefonszám mezőt is kötelezően ki kell tölteni, és csak abban az esetben lehet megtekinteni a vakcinával kapcsolatos kérdéseket.

– Ön beoltatná magát koronavírus elleni vakcinával? – olvasható az első kérdés, amelyre az igen, nem és nem tudom opciók közül lehet választani. Ezt követően pedig azt kell eldönteni, hogy a lehetséges vakcinák közül a válaszadó melyik mellett döntene leginkább. A válaszok között a német és amerikai gyártmány, a kínai és az orosz is szerepel, de a bármelyikkel beoltatnám magam, valamint a nem tudom válasz is megadható.

A Gyurcsány Ferenc vezette alakulat, azt a védőoltást próbálja besározni, amelyet Európában először hazánk kapott meg,

az adathalász kísérletek mellett pedig – a kérdőív által – az orosz vakcina eredményességét is megpróbálhatják kétségbe vonni. Az orosz vakcinával kapcsolatban a minap a DK kijelentette: „Kérdéses az orosz vakcina megbízhatósága. Üzenjük Orbánnak, ne végezzen emberkísérletet a magyar embereken.” Európai magyarok vagyunk, nem Putyin kísérleti egerei!” – hangoztatták a Facebookon.

Ezek is érdekelhetik