Az előírásoknak megfelelően hajtották végre a 2019-es költségvetést

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a 2019-es költségvetés végrehajtása megfelelt a vonatkozó törvényeknek és előírásoknak – közölte a számvevőszék a honlapján kedden a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási törvény parlamenti elfogadása alkalmából.

Forrás: MTI2020. 11. 17. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honlapon az ÁSZ kifejtette: a zárszámadási törvényjavaslatot a Pénzügyminisztérium a jogszabályi előírások szerinti szerkezetben készítette el. A 2019. évi zárszámadási törvényjavaslatban szereplő teljesített bevételi és kiadási adatok megbízhatóak és megalapozottak.

A parlament kedden fogadta el a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásáról szóló előterjesztést.

Az ÁSZ a zárszámadási jelentéshez kapcsolódó makrogazdasági elemzésében korábban kiemelte: 2019-ben folytatódott a költségvetési stabilizációnak és a gazdaság dinamizálásának a több év óta tartó folyamata. Ezek a folyamatok a Covid–19-világjárvány hatására 2020-ban megtörtek, de pozitív következményeik 2020-ban is éreztetik hatásukat, mivel biztonságosabb alapot teremtettek a gazdasági visszaesés káros következményeinek enyhítéséhez. A jelentést és az elemzést az ÁSZ október 5-én nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Domokos László, az ÁSZ elnöke az október 21-én elhangzott parlamenti expozéjában a magyar gazdaság kifehérítését – a foglalkoztatás jelentős bővülése mellett – a magyar gazdaság legnagyobb eredményének nevezte – emlékeztetett az ÁSZ a keddi közleményében.

Az ÁSZ törvényi kötelezettségének eleget téve, minden évben ellenőrzi az előző év költségvetése végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.