Eltörte a prostituált kezét az őt futtató bűnöző

Kiskorú húga bántalmazásának fenyegetésével zsarolta élettársát a prostituáltakból élő férfi

Végh Attila
Forrás: BRFK2020. 11. 22. 8:17
BRFK elfogás
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Bíróság ügyeletes bírája november 21-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki fogva tartotta, rendszeresen verte, akarata ellenére prostitúciós tevékenységre kényszerített barátnőjét. A Magyar Nemzet információi szerint egy kórház baleseti sebészeti ügyelete jelezte a rendőröknek, pár napja járt náluk egy nő kéztöréssel. Azt állította: barátjával, egy esés következtében szerezte a sérülést. Az orvosok a törést elemezve azt gyanították, a nő kezét valaki direkt kicsavarta, ezért az esetet jelentették a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak. A nő egyébként a párjával együtt jelentkezett orvosi ellátásra, a férfi terelgette, ő válaszolt helyette, a sérült asszonyon látszott, hogy fél.

A VII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a bejelentés hatására adatokat gyűjtöttek a sérült asszony lakókörnyezetében. Kiderült, a nőt a 37 éves budapesti N. Rafael kísérte el a sürgősségi ügyeletre, aki évek óta együtt él a sértettel. Már a kapcsolatuk elején rávette párját, hogy prostituáltként keressen pénzt. A Magyar Nemzet információi szerint a nő idén tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámának idején, amikor csökkent a budapesti prostituáltak forgalma, jelezte a párjának, ideje váltani és az általa kerestet pénzt befektetni.

Fotó: Police.hu

N. Rafael azonban utolsó fillérig felélte a nő jövedelmét. Amikor a nő ki akart szállni az üzletből, megfenyegette, hiszen a férfinak a párja szexuális szolgáltatásaiból befolyt pénz volt az egyetlen bevételi forrása. Közölte élettársával, ha nem akar dolgozni, akkor eladja öt egy másik, prostituáltakat futtató férfinak. Azzal is megfenyegette, hogy leutazik vidékre, elrabolja párja 16 éves húgát és a fiatalkorú lányt fogja örömlányként futtatni. Ettől kezdve folyamatos fenyegetettségben, terrorban tartotta a nőt, naponta verte, figyelte minden lépését. Azzal is zsarolta, hogy ha elszökik, akkor a nő anyján áll bosszút. A járványveszély első hullámánál meghozott korlátozó rendelkezések feloldása után azt is meghatározta, a nőnek naponta mennyi pénzt kell keresnie, ha kevesebb volt a bevétel a tervezettnél, az élettárs verést kapott az élettárs. November 14-én egy ilyen fenyítés fajult el addig, hogy a nőnek eltört a keze.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói november 19-én a lakásán rajtaütöttek a 37 éves férfin. Az erzsébetvárosi rendőrök N. Rafaelt elfogását követően kapcsolati erőszak, kitartottság és prostitúció elősegítése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd előterjesztést tettek a letartóztatására, aminek a bíróság helyt adott. A nyomozók a sértett nőt a lakhelyétől távol helyezték biztonságba egy védett házban. A titkos, őrzött vidéki rendőrségi bázison a sértett állandó védelmet és gondoskodást kap a tanúvédelmi program részeként.

Szerelmet hazudott az enyingi bűnöző

A Magyar Nemzet információi szerint elfogtak egy szintén prostitúcióra kényszerítéssel gyanúsított bűnözőt is, aki a Cozma -gyilkosság ügyében is elítélt Sz. Iván egyik rokona. A nevét a börtönben S. Istvánra változtató bűnöző ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) emberkereskedelem és kitartottság miatt folytat eljárást. A 27 éves enyingi Sz. Róbertet november 17-én a reggeli órákban egy siófoki parkolóban fogtak el. A nyomozás adatai szerint Sz. Róbert éveken át szerelemmel hitegetett egy 24 éves siófoki nőt, akit – anyagi és érzelmi helyzetét kihasználva, párkapcsolatot színlelve – rávett, hogy külföldön prostituáltként dolgozzon. A fiatal nő így szerzett jövedelmét elvette, abból saját életvitelét finanszírozta. Sportkocsit vett a nő által keresett pénzből, ékszerekre, drogokra költötte a bevételt. A nő prostitúciós tevékenységére felhasznált, Svájcban bérelt lakást Sz. Róbert bekamerázta, a nő telefonjának adataihoz is volt hozzáférése, így az nem titkolhatta el, hány kuncsaftot szolgált ki, a futtató pontosan tudta, mennyi pénzt keres a megzsarolt sértett. Az enyingi férfit éppen azután fogták el a siófoki parkolóban, hogy a külföldről hazaérkező nő pénzét elvette. Sz. Róbertet a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság november 20-án letartóztatta.

Fotó: Police.hu

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.