Fidesz: Brüsszel Soros megrendelését teljesíti

Brüsszel ismét Soros megrendelését teljesíti, amikor az uniós források kifizetését politikai feltételekhez akarja kötni.

Forrás: MTI2020. 11. 05. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz értékelése szerint Brüsszel ismét Soros megrendelését teljesíti, amikor az uniós források kifizetését politikai feltételekhez akarja kötni. A nagyobbik kormánypárt csütörtöki közleményében arra reagált, hogy az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak az unió költségvetéshez kötődő új politikai feltételrendszer létrehozásáról, köztük a jogállamisági feltételek teljesülésének szükségességéről.

A nyilatkozat szerint az új mechanizmus lehetővé teszi az uniós költségvetés védelmét, amennyiben megállapítást nyer, hogy a jogállamiság elveinek megsértése egy tagállamban befolyásolja vagy súlyosan veszélyezteti az uniós források hatékony és eredményes felhasználását.

A Fidesz szerint ugyanakkor kezdettől nyilvánvaló, hogy a jogállamisági mechanizmusnak nevezett eljárást valójában zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként akarják bevetni Magyarország és mindazon országok ellen, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat, megvédik a bevándorlástól a határaikat, a kultúrájukat, és megvédik a nemzeti szuverenitásukat.

„Minden eszközt felhasználnak, hogy a nemzeti kormány helyett egy bevándorláspárti baloldali kormányt ültessenek hatalomba” – hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

A kormánypárt hozzátette: szégyen, hogy a koronavírus-járvány és az egymást érő iszlám terrortámadások közepette Brüsszel továbbra is a politikai zsarolással van elfoglalva, ahelyett hogy segítené a tagállamokat a védekezésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.