Hollik István: A baloldal beállt a sorosisták kötelékébe

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az unió ránk erőltetné migrációs álláspontját.

Veres László István
2020. 11. 18. 16:09
HOLLIK István
Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európában nagyon éles vita zajlik most, amely egyértelműen a bevándorlásról szól. Vannak brüsszeli bürokraták, akik a Soros-hálózat foglyai, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden országgal elfogadtassák a migrációt, és kikényszerítsék, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegyük.

A hazai baloldali pártelnökök mai nyilatkozata azt jelenti, hogy ők is jelentkeztek és beálltak a sorosisták kötelékébe. Ismét bebizonyították, hogy nem Magyarország, hanem azok oldalán állnak, akik támadják hazánkat

– mondta lapunknak Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: az Európai Unió tagállamai szenvednek a koronavírus-járványtól, többen közülük kritikus pénzügyi helyzetben vannak, így nyáron Magyarország mindent megtett azért, hogy gyors egyezség szülessen, és a gazdasági segítség minél hamarabb megérkezhessen oda, ahol erre szükség van. – Erről szólt a miniszterelnökök és államfők megállapodása. Úgy látszik azonban, hogy vannak, akiknek ez kevésbé fontos, mint az ideológiai kérdések, ezért akár azt is hagyják, hogy országok dőljenek be – hangsúlyozta.

Hollik István úgy véli, azoknak a felelőssége a hétéves uniós költségvetés, illetve a 750 milliárd euró összegű helyreállítási hitelcsomag vétója, akik rá akarják erőltetni a bevándorlást a tagállamokra, így Magyarországra is. – Mi megmondtuk, hogy most nem politikai vitákra van szükség, hanem gyors gazdasági segítségre. Ebben az unió tagállamai számíthatnak hazánkra,

abban viszont nem tudunk engedni, hogy továbbra is mi szeretnénk eldönteni, kikkel akarunk együtt élni, illetve kit eresztünk be a saját országunkba, és kit nem.

Ezt a jogunkat nem vagyunk hajlandók feladni, hiszen ebben a kérdésben kötött mandátumunk van, mivel a magyar emberek világosan elmondták, hogy nem szeretnének a hazájukban migránsokat látni, és nem akarják, hogy Magyarországból bevándorló ország váljon. Így mi a továbbiakban is ezt képviseljük, és ezért mondjuk, hogy a jogállamiságra hivatkozva ne akarják a bevándorlással kapcsolatos véleményüket ránk erőltetni, mert ez nem fog menni – húzta alá a politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatója mindezt arra reagálva mondta el a Magyar Nemzetnek, hogy szerdán

a Párbeszéd, az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum közös közleményt juttatott el az Európai Tanács, illetve az Európai Bizottság elnökéhez, valamint a Tanács soros elnökségéhez.

Ebben egyebek mellett azt írták, hogy „az Orbán-kormány akadályozza az európai, benne a magyar válságkezelést, az európai és a magyar polgárok érdekeivel és jogos elvárásaival szemben cselekszik”. Közölték azt is: „A járvány és a gazdasági válság okozta súlyos helyzetben a magyar polgároknak és vállalkozásaiknak is szükségük van az Európai Unió helyreállítási támogatására. Ez a segítség nem a saját hatalmi érdekeit az ország gazdasági érdekei elé helyező Orbán-kormányt, hanem a magyar embereket illeti meg. Arra hívjuk tehát az Európai Unió intézményeit és tagállami kormányait, találjanak megoldást arra, hogy az Orbán-kormány önzése ne lehessen akadálya az európai és a magyar gazdasági válság megoldásának, és a biztonságukat, egzisztenciájukat féltő magyar polgárok és vállalkozások mielőbb hozzájuthassanak az Európai Unió által Magyarországnak szánt támogatáshoz.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.