időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

Hollik István: A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés

Magyar Nemzet
2020.11.30. 15:54
Hollik István: A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés

A világon mindenki a vírus ellen harcol, de a hazai baloldal a kormány ellen küzd, és gátolja a védekezést – mondta napirend előtti felszólalásában Hollik István, aki emlékeztetett: Szabó Tímea és Korózs Lajos álhíreket is terjesztettek a védekezésről. A KDNP politikusa ismételten felszólította Korózs Lajost, mondjon le a népjóléti bizottság vezetéséről. A képviselő elmondta, a DK több hazugságot is terjeszt az orvostanhallgatók tesztelésbe való bevonásáról. Hollik István szerint minden védőfelszerelést biztosítottak az orvostanhallgatóknak, és senkit sem kényszerítettek a tesztelésben való részvételre. A baloldal a vakcinákról is álhíreket terjeszt – mondta Hollik István, majd egy sor ellenzéki álhírt is idézett. A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés – fogalmazott a politikus, aki szerint

a magyar érdek az, hogy minden használható vakcinát beszerezzen a kormány, bárhonnan érkezzenek is azok.

 

A baloldal semmiben sem bízik, ami magyar, talán éppen azért, mert a magyar választók sem bíztak bennük az elmúlt választásokon – mondta válaszában Rétvári Bence, és felidézte: az ellenzék a magyar szakemberekkel szemben az uniós gyógyszerhatósággal vizsgáltatná be a vakcinát. A politikus arról beszélt, hogy az ellenzék az uniótól várna segítséget, hitelt is így vennének föl, amit támogatásnak hazudnak. Emlékeztetett: ezzel Magyarország más tagállamok kockázatát is vállalná.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy elképesztő, miként tudja az ellenzék a védekezés minden szereplőjét támadni ahelyett, hogy támogatnák a védekezést. Talán már ők sem tudják követni, hogy mennyi valótlanságot állítottak – vélekedett az államtitkár.

 

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.