Hollik István: A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés

A magyar érdek az, hogy minden használható vakcinát beszerezzen a kormány, bárhonnan érkezzenek is azok – vélekedett a KDNP képviselője.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 15:54
HOLLIK Istvn; NACSA Lrinc
Budapest, 2020. június 12. Hollik István, a KDNP-s képviselõ felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetésérõl szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 12-én. Mögötte frakciótársa, Nacsa Lõrinc. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világon mindenki a vírus ellen harcol, de a hazai baloldal a kormány ellen küzd, és gátolja a védekezést – mondta napirend előtti felszólalásában Hollik István, aki emlékeztetett: Szabó Tímea és Korózs Lajos álhíreket is terjesztettek a védekezésről. A KDNP politikusa ismételten felszólította Korózs Lajost, mondjon le a népjóléti bizottság vezetéséről. A képviselő elmondta, a DK több hazugságot is terjeszt az orvostanhallgatók tesztelésbe való bevonásáról. Hollik István szerint minden védőfelszerelést biztosítottak az orvostanhallgatóknak, és senkit sem kényszerítettek a tesztelésben való részvételre. A baloldal a vakcinákról is álhíreket terjeszt – mondta Hollik István, majd egy sor ellenzéki álhírt is idézett. A vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés – fogalmazott a politikus, aki szerint

a magyar érdek az, hogy minden használható vakcinát beszerezzen a kormány, bárhonnan érkezzenek is azok.

 

A baloldal semmiben sem bízik, ami magyar, talán éppen azért, mert a magyar választók sem bíztak bennük az elmúlt választásokon – mondta válaszában Rétvári Bence, és felidézte: az ellenzék a magyar szakemberekkel szemben az uniós gyógyszerhatósággal vizsgáltatná be a vakcinát. A politikus arról beszélt, hogy az ellenzék az uniótól várna segítséget, hitelt is így vennének föl, amit támogatásnak hazudnak. Emlékeztetett: ezzel Magyarország más tagállamok kockázatát is vállalná.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy elképesztő, miként tudja az ellenzék a védekezés minden szereplőjét támadni ahelyett, hogy támogatnák a védekezést. Talán már ők sem tudják követni, hogy mennyi valótlanságot állítottak – vélekedett az államtitkár.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.