Jakab Péter ismét provokálta a házelnököt az Országgyűlésben

A Jobbik elnöke azt akarta elérni, hogy Kövér László elvegye tőle a szót, de nem járt sikerrel.

2020. 11. 02. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az Országgyűlésben ismét provokációba kezdett. A november 2-i parlamenti felszólalásának előzménye, hogy korábban egy zsák krumplival akarta megdobni a miniszterelnököt a T. Házban, amely miatt 4,4 millió forintos büntetést kapott. Hétfői napirend előtti felszólalását azzal kezdte: őt ezzel a büntetéssel nem tudják „megfélemlíteni”, „elhallgattatni”. – Addig nem nyugszom, amíg fel nem szabadítjuk az országot az álnemzeti, álkeresztény rendszer alól, amely az elmúlt tíz évben semmit nem adott a hazának a szegénységen és a megfélemlítésen túl – mondta Jakab.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Jobbik elnöke felszólalásában azt hazudta, hogy ez a 4,4 milliós büntetés mindenkinek szól – „ápolóknak, melósoknak” –, aki fel meri emelni a szavát a rendszer ellen. Ezután beszédében láthatóan arra játszott, hogy Kövér László házelnök elvegye tőle a szót. Kövért többször is „elvtársnak” nevezte, emellett a szokásos jelzőket felvonultatva provokált beszédében, többek közt „álnemzetinek”, tolvajnak, hazugnak, bűnpártolónak nevezve egyes kormánypárti képviselőket és a kormánytól független szervezetek vezetőit. Mindeközben kikérte magának, hogy egyes kormánypárti képviselők korábban „büdös bunkónak” nevezték.

Jakab Péter hisztérikus felszólalása ezúttal visszhangtalan maradt, Kövér László végighallgatta a képviselő napirend előtti felszólalását, és megadta a válaszra a lehetőséget Orbán Balázsnak, a Miniszterelnökség államtitkárának.

– Gond az elsősorban azzal van, hogy ön egy parlamenti szabotőr, egy parlamenti percember és egy szélsőséges provokatőr – kezdte felszólalását Orbán Balázs. – Ez a ház az ország háza – ön állítólag történelmet tanított –, olyan hely, ahova az emberek azért küldik a képviselőket, hogy az ország legfontosabb kérdéseiben tanácskozzanak, vitatkozzanak és döntéseket hozzanak. És egyébként ez egy munkahely, ahol nyilvánvalóan viselkedni kell – szólt Orbán Balázs Jakab Péterhez.

– Tudjuk azt, hogy milyen az, amikor nem tisztelik ezt a házat, ennek a nyomai még itt vannak a termekben. Ha ön valaha is történelmet tanított, akkor pontosan tudnia kell, hogy az a szélsőséges provokáció, az az elfogadhatatlan, parlamentarizmushoz nem méltó viselkedés, amit ön sorozatosan tanúsít mindenkivel szemben, az hova vezethet – mondta Orbán Balázs.

– Emlékszik arra, amikor tavasszal itt volt a házban és hazudozott? Végig kellett hallgatnunk, mert nekünk sajnos be kell tartanunk és be is fogjuk tartani a parlamenti viselkedési szabályokat. Előadta, hogy itt diktatúra épül és királlyá koronázásról van szó. A saját baloldali szövetségesei mondták el, hogy ez nem igaz, és akkor sem támogatta a védekezéssel összefüggő szabályokat – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.