Kadarkatörköly lett Magyarország legjobb pálinkája

A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte 2020-ban az Ország legjobb pálinkája címet az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyen, melynek eredményét csütörtökön hirdették ki – írja az MTI.

Forrás: MTI2020. 11. 05. 21:04
Illusztráció. Fotó: MTI / Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, ezek közül 32 szakértő bírálata alapján választották ki az ország legjobb pálinkáját. Az érzékszervi bírálatnak idén Miskolc adott otthont – közölte az MTI-vel csütörtökön a Pálinka Nemzeti Tanács.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A versenyen idén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet osztottak ki.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját ebben az évben is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik a Zimek Pálinka Manufaktúra lett.

Magyarország legjobb tízezer palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. A pálinka-életműdíjat ezúttal Font Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélték oda – áll a közleményben.

Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan megjelent kiadványa. Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.