Kásler: Sorosnak nincs joga bírálni a magyar egészségügyet

Kásler Miklós szerint a spekuláns nem orvos, nem virológus, nincs beleszólása az ország működésébe.

Végh Attila
Forrás: Facebook2020. 11. 27. 10:27
null
Kásler Miklós miniszter arra kéri a lakosságot, maradjanak fegyelmezettek a korlátozó intézkedések betartásában Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készített fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre a magyar egészségügy – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztériumának minisztere a tárca Életközelben című sorozatának legújabb, november 27-i adásában.

 

Az egészségügyi dolgozók átképzésével elegendő szakember lesz Magyarországon ahhoz, hogy átjussunk a koronavírus-járvány mostani kritikus időszakán. Ennek a feltétele az, hogy a szigorító intézkedéseket betartsuk, és mértéken felül ne terheljük túl az egészségügyi rendszert – mutatott rá a miniszter.

A vakcinafejlesztésekről és az újonnan érkezett orosz oltóanyagról elmondta: Magyarország, a magyar emberek számára az a lényeges, hogy elérhető közelségbe került, hogy megismerhetjük a vakcina hatásait, hatékonyságát. A vakcinafejlesztés rendkívül kecsegtető és reményteljes, de ezeket a reményeket realizálni is kell. Tudnunk kell, hogy az oltóanyag valóban hatékony, és azt is tudnunk kell, hogy a mellékhatások előfordulása elenyésző.

Soros György követeléseivel kapcsolatban megjegyezte: nincs tudomása arról, hogy az üzletember elvégezte volna az orvosi egyetemet vagy virológiai szakképesítése lenne, sem ebben a kérdésben, sem más témában nincs beleszólása abba, hogyan működik Magyarország egészségügyi rendszere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.