Letartóztatta a bíróság a tizenéves autótolvajt

Két ember halt meg Salgótarjánban egy lopott autóval száguldozó, intézetből szökött fiú miatt.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 11. 14. 14:51
null
Kállósemjén, 2018. január 20. Az úttestről lesodródott, összetört személygépkocsi Kállósemjénnél 2018. január 20-án. A gépkocsi az árokba hajtott, majd egy fának csapódott. A balesetben a sofőr az életét vesztette. MTI Fotó: Taipusz Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vette figyelembe a bíróság a gyanúsított korát, november 14-én elrendelték annak a 17 éves fiúnak a letartóztatását, aki egy lopott autóval olyan frontális balesetet okozott, amelyben két ember életét vesztette. A Magyar Nemzet információi szerint a fiatalkorú egy javítóintézetből szökött meg, állítólag nem akart gyalogolni, tömegközlekedésre meg nem volt pénze. Az sem zavarta, hogy nem tudott autót vezetni, és ez két vétlen, ártatlan ember életébe került.

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és lopás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya egy 17 éves karancslapujtői fiatalkorúval szemben. Az autóvezetést soha nem tanuló fiú november 12-én 8 óra 20 perckor a 21-es számú főúton, Salgótarján külterületén haladt egy lopott személygépkocsival Pálfalva városrész irányából a városközpont felé. A nagy sebesség és a gépjárművezetői tudás hiánya miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy ott közlekedő másik gépkocsival. A balesetben a vétlen jármű vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.

 

A rendőrök a baleset miatt elrendelt vizsgálat során megállapították, hogy a 17 éves fiúnak nincs vezetői engedélye. Ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja két napja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert megszökött a Szőlő utcai javítóintézetből. A Magyar Nemzet információi szerint az eset előtt gyalog és stoppal hazament a falujába, de ott a családja nem fogadta szívesen a szökevényt. A fiatalkorú nem akarta, hogy bejelentsék a rendőröknek a hazajövetelét, ezért a kora reggeli órákban elment otthonról. A személygépkocsit a balesetet megelőzően az egyik karancslapujtői szomszédjuk ingatlanjának garázsa elől tulajdonította el, tudta, hogy a sértett rendszeresen benne hagyja az indítókulcsot a járműben.

A rendőrség november 12-én gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a 17 éves fiút. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya szakértők bevonásával vizsgálja. A Salgótarjáni Bíróság döntése alapján a fiú nem került vissza a javítóintézetbe, letartóztatták, a balassagyarmati börtönben tölti büntetését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.