Letartóztatták az 1-es villamoson késelő férfit

Nem viselt maszkot az 1-es villamoson egy férfi, egy idős utas rászólt, mire a férfi nyakon szúrta. A Fővárosi Főügyészség szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy nem következett be súlyosabb, halálos sérülés.

MTI-Magyar Nemzet
2020. 11. 14. 18:01
null
Az 1-es villamos nyomvonalának meghosszabbításával könnyebben elérhető lesz a Kelenföldi pályaudvar Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 12-én Budapesten a Könyves Kálmán körúton egy férfi szállt fel az 1-es villamosra, akinek a maszkja nem takarta az orrát. Az MTI jelentése szerint egy időskorú utas felhívta a férfi figyelmét arra, hogy hordja megfelelően a maszkot. A felszólított ezen felháborodott, és bántalmazni kezdte az utast. Amikor a sértett segítséget kért a járművezetőtől, a gyanúsított elővett egy kést, és megöléssel fenyegetve nyakon szúrta utastársát. Ezután leszállt a villamosról és elhagyta a helyszínt. A közlemény szerint a sértett csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de csak a véletlennek köszönhető, hogy nem következett be súlyosabb, halálos sérülés. Ezért megállapítható lehet az emberölés bűntettének kísérlete.

A késelő az 1-es villamoson támadt áldozatára
Fotó: Magyar Nemzet-archív

A rendőrségnek csak néhány órára volt szüksége, hogy azonosítsa, elfogja és őrizetbe vegye a támadót, akit a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján most letartóztattak. A nyomozási bíró a kényszerintézkedést az indítvány indokaival egyetértve, egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője is fellebbeztek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.