Megint az állam segített az ellenzéki vezetésű Egerben

A csapadékvíz miatt szakadt be egy útfelület Egerben, a Sertekapu és a Vitkovics utca találkozásánál. Az exjobbikos Mirkóczki Ádám vezette önkormányzatnak egy év alatt sem sikerült a problémát elhárítania, most állami pénzből folyik a helyreállító munka.

Kerékgyártó György
2020. 11. 18. 20:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen fontos a csapadékvíz elvezetésének problémája Egerben, hiszen a hegyre feltekeredő utcákban komoly kárt tudna tenni az esős időszakban lezúduló nagy mennyiségű víz. Mint arról Oroján Sándor, az egri Fidesz–KDNP frakcióvezetője videójában tájékoztat, a korábban három cikluson át dolgozó, kormánypárti Habis László vezette önkormányzat műszakilag felmérte a csapadékvíz-elvezető rendszert, és ebből a kutatásból kiderült, hogy több helyen fel kell újítani.

Erre azonban már nem kerülhetett sor, és úgy tűnik, egy darabig nem is fog, mert a 2019-ben az ellenzéki koalíció támogatásával a város élére kerülő Mirkóczki Ádámnak az eddig felmerülő egyetlen ilyen problémával sem sikerült megbirkóznia. A Sertekapu és a Vitkovics utca találkozásánál az úttest alatt húzódó csapadékvíz-elvezetőn átfolyó nagy mennyiségű víz fellazította az útfelületet, és az beszakadt. Nem most, még 2019-ben. A javítás feladata az új önkormányzatra maradt, de az nem intézkedett az ügyben.

– Egy éve a városvezetés semmit nem volt képes csinálni annak érdekében, hogy ezt megjavítsák és betemessék – mondta Oroján Sándor, aki egyébként az érintett terület képviselője is a közgyűlésben. – Az az igazság, hogy idén tavasszal az egri polgármester és én is a Belügyminisztériumhoz fordultunk, hogy a kormány engedélyezze állami pénz felhasználását erre a célra.

A város most ősszel megkapta a harmincmillió forintot. Ebből nemcsak az útfelületet hozzák helyre, hanem a Kisvölgy és a Sertekapu utca kereszteződésében 27 új betonpillért építenek be az elvezetőrendszerbe, és három víznyelő aknát is felújítanak.

Amint Oroján Sándor elmondta, a korábbi felmérés után több helyen van szükség felújításra.

– Ez lesz a következő évtized egyik fontos feladata – közölte. – Ha ezt a városvezetésnek nem sikerül abszolválni és folytatni a munkát, akkor ezt a problémát ugyan megoldjuk, de újabb beszakadások keletkezhetnek a rendszerben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.