Nem az ellenzék ellen irányul a választási törvény módosítása

Nem az ellenzéki pártok ellen irányul a választási törvény módosítása, a változtatásoknak egy célja van: a költségvetési forrást elcsalni akaró „kamupártok” ne tudják akcióikat végrehajtani – emelte ki a Médianéző Központ elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Forrás: MTI2020. 11. 15. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rotyis Bálint hangsúlyozta: számos olyan párt elindult már a választásokon, amely a minimumfeltételek teljesítése esetén akár 150 millió forintot is kapott; ezt a pénzt nem kampányolásra, hanem egyéb célokra használta fel, ami törvényellenes. Hozzátette: a baloldal korábban számtalanszor követelt szigorítást.

Az elemző szerint a módosítás nem írja át az ellenzék stratégiáját, hiszen 2022-re egy vagy legfeljebb két közös listával készültek.

A javaslat mindkét feltételt biztosítja, sőt a parlamenti pártok mindegyike képes lehet önálló listát is állítani, amihez ötven egyéni jelölt szükséges – mondta.

Rotyis Bálint kitért az MSZP-s Korózs Lajosra is, aki – mint megjegyezte – a tavaszi „kamuvideója” után közösségi oldalán 2016-os halálozási statisztikákra hivatkozva állította azt, hogy koronavírusban halnak meg a legtöbben Magyarországon.

Egy választott tisztségviselőnek, különösen ha a népjóléti bizottság elnöke és aktív médiaszereplő, oda kell figyelnie, hogy csak és kizárólag hiteles információkat szolgáltasson.

Úgy fogalmazott: jogos elvárás a szavazók részéről, hogy az ellenzéki kritikák mögött is tényadatok szerepeljenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.