Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája kapta a szakma díját

A szakmai díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak.

Forrás: 888.hu2020. 11. 26. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista-szakosztálya – olvasható a 888.hu-n.

Már akkor botrányokat váltott ki a szóban forgó karikatúra, amikor április 28-án kinyomtatta a Népszava. A rajzon Müller Cecília tiszti főorvos a keresztre feszített Jézus mellett azt mondja:

Alapbetegsége függőséget okozott”.

Most a magyar újságírók szakmai szervezetének kikiáltott érdekképviselet, a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) karikaturista-szakosztálya meg tudta fejelni azt, hogy Pápai rajzával keresztények százezreit sértette meg.

Ugyanis a szakmai díj titkos szavazásán a MÚOSZ karikaturistái ezt a képet ítélték a legjobbnak.

Az ominózus rajz
Fotó: papaigabor.wordpress.com

„Pápai Gábor a Müller Cecília országos tiszti főorvost és az operatív törzset kifigurázó, nagy politikai visszhangot kiváltó rajzára érkezett a legtöbb szavazat a Kétfilléres-díj pályázatán.

Így aztán idén Pápai Gábor kapta a Kétfilléres-díjat.”

Már a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott, áll a perek elé.

Óriásit hazudott az Index Müller Cecíliáról

Míg korábban az Index a veszélyhelyzettel kapcsolatban állított valótlanságot, most Müller Cecília országos tiszti főorvost próbálja lejáratni. Az internetes portál a Hírklikkre hivatkozva ugyanis azt írta, hogy „bár tisztsége betöltéséhez nincs szüksége rá, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján szereplő adatlap szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos nem rendelkezik praxisengedéllyel és működési nyilvántartással”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott.

Az internetes portál félinformációkat jelentetett meg, azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az országos tiszti főorvos szakmai hozzáértése.

– A hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélyük a háziorvosoknak van. Amiről a cikkben szó van, az a működési nyilvántartás, amit ötévente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet. Akik közfeladatot látnak el (például a tiszti főorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok), azoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik – magyarázza a közlemény.

Hangsúlyozzák: elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.