Pikó az emberek megsarcolására használja a rendkívüli jogrendet

Felháborítónak tartjuk, hogy a közelmúltban életbe lépett rendkívüli jogrendet Józsefváros baloldali polgármestere a kerületiek megsarcolására, adóemelésre használja fel – írta közleményében a józsefvárosi Fidesz. A kormánypárt helyi szervezete felszólítja a polgármestert, hogy vonja vissza a rendeletet.

2020. 11. 20. 16:07
null
Pikó András (jobbra) Karácsony Gergely főpolgármesterrel Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pikó András egyszemélyben döntött úgy, hogy adókkal sújtja az amúgy is egyre nehezebb helyzetben lévő, sok józsefvárosi lakónak munkahelyet biztosító kerületi vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket. A baloldali városvezetés növeli az építmény-, telek- és kommunális adót, azt remélve, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut” – tájékoztatta lapunkat közleményben a Fidesz józsefvárosi szervezete. A kormánypárt arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Pikó András vezette önkormányzat ezt a pénzt – családonként mintegy tízezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki, ebben a koronavírus okozta,

mindenkit sújtó helyzetben.

„Felháborítónak tartjuk, hogy a közelmúltban életbe lépett rendkívüli jogrendet Józsefváros baloldali polgármestere a kerületiek megsarcolására, adóemelésre használja fel.

Egy olyan nehéz időszakban, amikor nem az emberek megsarcolása, hanem épp ellenkezőleg, az emberek támogatása, az egészség és a munkahelyek védelme lenne a legfontosabb. Miközben a kormány közterheket enged el, hitelmoratóriumot hirdet, adókat csökkent, ingyenessé teszi az internetet, a családokat, vállalkozásokat, munkahelyeket védő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, és segítse a gazdaságot, Józsefvárosban Pikó András a megszokott baloldali recepthez nyúl, és megszorításokat vezet be” – utalt a kormány a munkahelyeket és a családok megélhetését védő intézkedéseire a Fidesz. A helyi jobboldali párt emlékeztetett, hogy az önkormányzati választásokat követően az új vezetés legelső intézkedései közé tartozott, hogy jól fizető pozíciókat hozott létre a baloldali képviselők részére. Pikó András által végrehajtott korrupciógyanús ügylet miatt eddig hatvanmillió forintra büntették az önkormányzatot. Csak ezek a tételek összesen 250 millió forintjába kerültek a józsefvárosiaknak.

„Felszólítjuk – az elmúlt egy évben a kampányígéreteiből semmit meg nem valósító – Pikó Andrást, hogy a józsefvárosiakat megsarcoló rendeletet vonja vissza, s ne a kerületiek zsebéből pótolja a kudarcos politikája miatt elfolyt költségvetési forrásokat!”

– írta a józsefvárosi Fidesz. A kormánypárt végezetül megjegyezte: Pikó András ráadásul annak ellenére teszi mindezt, hogy a rendkívüli jogrend ideje alatt csak a járvánnyal összefüggésben illene döntéseket hoznia.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.