időjárás 3°C Miklós 2022. december 6.
logo

Rákosmente: orvosi rendelő önerőből

Kerékgyártó György
2020.11.19. 17:17
Rákosmente: orvosi rendelő önerőből

Még az idén birtokba vehetik a XVII. kerületben élők a Csongrád utcai helyett épült új rendelőt. A fejlesztéshez szükséges háromszáznyolcvanmillió forintot az önkormányzat állta.

 

Az informatikai rendszer telepítése és a bebútorozás után akár már az év végén megnyithat az új rendelő Fotó: Pixabay

Eltökélt szándékunk volt, hogy az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőink megfeleljenek a XXI. századi elvárásoknak” – jelentette ki Horváth Tamás, Rákosmente fideszes polgármestere egy csütörtöki közleményben. A Kucorgó téren most elkészült új, korszerű rendelőépület egy ötéves program eredménye, és az önkormányzat teljes egészében saját forrásból építtette. A szakrendelő három funkciót lát el, két-két háziorvosi és gyermekorvosi praxis működik majd benne, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott az ingatlanban. Az épületet már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmat rendeltetési egységenként egymástól elkülönítsék. A rendelők kelet-nyugati tájolásúak, a várók világosak, és a közös terek minden egységből fedetten megközelíthetők.

Nemcsak az épület új, de a rendelő környékét is rendezték a program részeként, például 29 parkolóhelyet is kialakítottak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.