Rákosmente: orvosi rendelő önerőből

Még az idén birtokba vehetik a XVII. kerületben élők a Csongrád utcai helyett épült új rendelőt. A fejlesztéshez szükséges háromszáznyolcvanmillió forintot az önkormányzat állta.

Kerékgyártó György
2020. 11. 19. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az informatikai rendszer telepítése és a bebútorozás után akár már az év végén megnyithat az új rendelő Fotó: Pixabay

Eltökélt szándékunk volt, hogy az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelőink megfeleljenek a XXI. századi elvárásoknak” – jelentette ki Horváth Tamás, Rákosmente fideszes polgármestere egy csütörtöki közleményben. A Kucorgó téren most elkészült új, korszerű rendelőépület egy ötéves program eredménye, és az önkormányzat teljes egészében saját forrásból építtette. A szakrendelő három funkciót lát el, két-két háziorvosi és gyermekorvosi praxis működik majd benne, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott az ingatlanban. Az épületet már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmat rendeltetési egységenként egymástól elkülönítsék. A rendelők kelet-nyugati tájolásúak, a várók világosak, és a közös terek minden egységből fedetten megközelíthetők.

Nemcsak az épület új, de a rendelő környékét is rendezték a program részeként, például 29 parkolóhelyet is kialakítottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.