Újabb egymillió favipiravir gyógyszer érkezett

Ez a gyógyszermennyiség tízezer vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá.

Forrás: Facebook2020. 11. 14. 17:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

„Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra, ismét keletről, ezúttal Japánból” – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán. „Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá” – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter karanténnaplójában úgy fogalmazott: az elmúlt tizenkét napban, főleg annak első és középső harmadában „elég rendesen megrángatta a vírus”, de odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen mennie. Azonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak, nekik jó hír a gyógyszer érkezése – írta.

„Vigyázzunk magunkra és egymásra!” – zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Karanténnapló – 12. nap

Az elmúlt tizenkét napban (de főleg annak első és középső harmadában) elég rendesen…

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, 14 November 2020

Mint azt korábban megírtuk, Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján bejelentette, hogy egymillió favipiravir gyógyszer érkezett Kínából, amely a vírus kezdeti szakaszában nyújt segítséget a fertőzött betegek kezelésében. A tiszti főorvos ekkor további egymillió gyógyszer érkezését helyezte kilátásba; ezek érkeztek meg a mai napon hazánkba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.