Újabb beruházásnál nem fizethetik ki a vállalkozókat Szegeden

Büntetőfeljelentéseket tett a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt.

2020. 11. 17. 12:15
null
Újabb Szeviép-botránytól tartanak Szegeden Fotó: Délmagyar/Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben tombol a koronavírus-járvány, ezrek halnak meg, tízezrek szenvednek a betegségben vagy veszítik el munkahelyüket, vannak olyan szerencselovagok, akiknek a legjobb dolguk ilyenkor, hogy kisvállalkozókat károsítsanak meg, és dugják el a tisztességgel elvégzett munkájuk ellenértékét – erről beszélt kedden délelőtt online sajtótájékoztatón a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Szabó Bálint önkormányzati képviselő elmondta, hogy a szegedi dóm felújítására az elmúlt években egyszer már 3 milliárd forintot fordítottak, és akkor a beruházás rendben lezajlott.

Újabb Szeviép-botránytól tartanak Szegeden
Fotó: Délmagyar/Török János

– A második, 2 milliárd forintos ütem állami források bevonásával tavaly tavasszal indult el, de nem fejeződött be 2019 karácsonyára. A fejlesztés megcsúszott, sőt, a kivitelező, a Kalotherm Zrt. a munkák 95 százalékának elvégzése után levonult a munkaterületről, ezért bár az épület már szép, a környezete még nem készült el. S ami nagyobb baj, több tucat, az egyes munkálatoknál közreműködő kisvállalkozás nem jutott hozzá a pénzéhez, amit a Szeviép-ügy ismeretében döbbenetesnek tartok. Sajnos a történelem ismétli önmagát, Szegeden újabb Szeviép-ügy van kibontakozóban – hangsúlyozta Szabó Bálint. Hozzátette: a Kalotherm Zrt. ellen egy sor végrehajtási és felszámolási eljárás indult.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője az ügyben büntetőfeljelentést tett különösen jelentős értékre elkövetett csalás és sikkasztás gyanúja miatt, de mint mondta, ha felszámolás alá kerül a cég, akkor csődbűntett miatt is eljárás indulhat majd.

Szabó Bálint emellett a szeged-csanádi püspökséghez fordult, hogy mint beruházó, a munka megrendelője, járjon közben a ki nem fizetett kisvállalkozások kártalanításáért. – A kár legalább százmillió forintra rúg – tette hozzá a szegedi önkormányzati képviselő, aki megüzente: ahogy a Szeviép-ügyben nem engedik meg, hogy az ország gazdagabbik fele ne fizesse ki a szegényebbik felét, itt sem teszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.