Vonatról szállították le a rendőrök a zsarolót

Egy Abony környéki erdőben vette el kuncsaftja értékeit egy örömlány, miután megöléssel fenyegette.

Végh Attila
2020. 11. 26. 20:41
KR vasúti ellenőrzés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványára november 25-én letartóztatta a bíróság azt a nőt, akit még júliusban jelentett fel egy férfi zsarolás és életveszélyes fenyegetés miatt. A Magyar Nemzet információi szerint a gyanúsított a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ám a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet miatt haza kellett jönnie. A vasúti határellenőrzés során a Hegyeshalomnál szolgálatot teljesítő rendőrök észlelték, hogy a nőt keresik a ceglédi nyomozók, és azonnal elfogták.

Göblyös Péter ceglédi vezető ügyész szerint fennáll a bűnismétlés veszélye abban az ügyben, amiben idén nyáron rendeltek el nyomozást, egy prostituálttal és férfi ismerőseivel szemben. A bizonyítékok szerint egyelőre csak a nő gyanúsítható a jogsértés elkövetésével, társai azt állítják, hogy ők nem tudtak arról, mi történt az abonyi erdőben. A Magyar Nemzet információi szerint nem volt egyszerű az elkövető beazonosítása, hiszen a sértett nem sokat tudott arról, ki is fenyegette meg azzal, hogy megölik, ha ellenkezik.

A ceglédi rendőrkapitányságra egy férfi tett bejelentést július 24-én, hogy kirabolták egy Abony környéki erdőben. A dolog ennél kicsit bonyolultabb volt, mert a férfi az interneten megismerkedett egy nővel, akivel megegyeztek, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújt. Felvette az autójába a prostituáltat, aki egy külterületi erdős részhez irányította. Ahogy megálltak, a nő közölte, itt ma nem lesz semmi, és a férfi nem megy ki élve az erdőből, ha nem adja át minden értéktárgyát, pénzét. A sértett autója visszapillantó tükrében látta, hogy a bevezető utat elállta egy másik jármű, a nő pedig közölte vele: egyszerűbb, ha önként odaad mindent, mint ha az autóban ülő társai jönnének be az értékekért. A férfi megijedt, komolyan vette a fenyegetést, odaadta óráját, nyakláncát, pénztárcáját, benne közel félmillió forinttal. A nő ezután kiszállt a sértett mellől, az utat eltorlaszoló járműhöz szaladt, abba beült, majd elhajtottak.

A ceglédi rendőrök először az internetes szolgáltató oldalon próbálták meg beazonosítani a fenyegetőző örömlányt, de a hirdetést álnéven, hamis adatokkal adták fel, egy direkt erre kreált levelezési címről, egy közösségi számítógépről, ráadásul a nő az arcát is kitakarta a fényképeken. A prostituált által használt telefon is más nevére szólt, nem volt tehát könnyű megtalálni a fenyegetőzőt. Október elejére állt össze a kép, a rendőrök kizárásos alapon jutottak el az egyetlen olyan környékbeli örömszolgáltatóhoz, akire ráillett a személyleírás, a sértett fel is ismerte a fényképről zsarolóját. A nő azonban eltűnt, a nyomozás során beszerzett adatok szerint külföldre ment, Németországban dolgozott prostituáltként. Azt hitte, a megzsarolt kuncsaft nem mert beszélni az esetről, és mivel nem tudott arról, hogy keresnék a rendőrök, magabiztosan indult haza, amikor a járványhelyzet miatt el kellett hagyni a panziót, ahol lakott. Egy Bécs és Budapest közötti vonatról szállították le a Készenléti Rendőrség határvadászai november 22-én, onnan már a ceglédi nyomozók vitték a fogdába, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Fotó: police.hu

A nyomozás során eddig nem lehetett bizonyítani, hogy a nő saját szakállára dolgozott, vagy tényleg voltak társai. A rendőrök megtalálták azt az autót, ami elállta a megzsarolt férfi útját, de az abban ülő férfiak tagadták, hogy tudtak volna a zsarolásról, még akkor is, ha ottlétük ráutaló magatartása alapozta meg a sértett fenyegetettségi érzetét. Az elfogott nő sem tett vallomást erre vonatkozólag, egyedül vállalta a bűncselekmény elkövetésének felelősségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.