időjárás -1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Az összeszurkált rendőr életéért küzdenek a kórházban

Szemán László János
2020.12.24. 09:27

Járőrtársa életére törő férfit lőtt le egy rendőrnő Újpesten ma reggel. Az életveszélyesen megsérült rendőrt jelenleg műtik a kórházban.

A rendőrség honlapján olvasható, hogy egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést december 24-én 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték.

Az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja. A rendőrnő fegyverhasználata az elsődleges megállapítás szerint jogszerű volt, hiszen

társa életét védte, amikor lövésekkel állította meg az őrjöngőt.

A vizsgálat egyebek mellett kiterjed arra is, hogy mitől őrjöngött a támadó. Egyelőre nem zárható ki, hogy kábítószert, például az általában dühöngést kiváltó új pszichoaktív szert fogyasztott.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.